احکام ظرفها (آیت الله میرزا جواد تبریزی (ره))

احکام ظرفها (آیت الله میرزا جواد تبریزی (ره))

احکام ظرفها

مسأله 233 :

ظرفى که از پوست سگ يا خوک يا مردار ساخته شده , آشاميدن و خوردن چيزى از آن ظـرف در صـورتـى که رطوبتى موجب نجاستش شده باشد حرام است .

و نبايد آن ظرف را در وضو و غسل و کارهائى که بايد با چيز پاک انجام داد, استعمال کنند و احتياط مستحب آن است که چرم سگ و خوک و مردار را, اگرچه ظرف هم نباشد استعمال نکنند.

مسأله 234 :

خوردن و آشاميدن از ظرف طلا و نقره حرام است , ولى زينت نمودن اطاق ومانند آن و نـگـاه داشـتـن آنها مانعى ندارد و همنچنين است ساختن ظرف طلا و نقره و خريد و فروش آنها براى زينت نمودن يا نگاه داشتن .

مسأله 235 :

گيره استکان که از طلا يا نقره مى سازند اگر بعد از برداشتن استکان , ظرف به آن گفته شود, استعمال آن چه به تنهائى و چه بااستکان حرام است , و اگر ظرف به آن گفته نشود استعمال آن مانعى ندارد.

مسأله 236 :

استعمال ظرفى که روى آن را آب طلا يا نقره داده اند اشکال ندارد.

مسأله 237 :

اگر فلزى را با طلا يا نقره مخلوط کنند و ظرف بسازند, چنانچه مقدار آن فلز به قدرى باشد که ظرف طلا يا نقره به آن ظرف نگويند استعمال آن مانعى ندارد.

مسأله 238 :

اگر انسان غذائى را که در ظرف طلا يا نقره است به قصد اينکه چون غذا خوردن در ظـرف طـلا و نـقره حرام مى باشد, در ظرف ديگر بريزد چنانچه استعمال ظرف طلا و نقره صدق نـکند اشکال ندارد, و اگر به اين قصد نباشد, ريختن غذا از ظرف طلا يا نقره در ظرف ديگرحرام اسـت ولـى در هـر دو صورت خوردن غذا از ظرف دوم در صورتى که عرفا نگويند از ظرف طلا و نقره غذا مى خورد مانعى ندارد.

مسأله 239 :

استعمال بادگير قليان و غلاف شمشير و کارد و قاب قرآن اگر از طلا يا نقره باشد, اشکال ندارد, و همچنين است عطر دان وسرمه دان و ترياک دان طلا و نقره .

مسأله 240 :

خوردن و آشاميدن از ظرف طلا يا نقره در حال ناچارى به مقدار دفع ضرورت اشکال ندارد, ولى زياده بر اين مقدار جايزنيست .

مسأله 241 :

استعمال ظرفى که معلوم نيست از طلا يا نقره است يا از چيز ديگر اشکال ندارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

Powered by TayaCMS