صرف زکات در مسجد

صرف زکات در مسجد

صرف زکات در مسجد

65-يکى از مصارف زکات‌«سبيل الله‌»است،يعنى کارى که منفعت عمومى دينى دارد يا نفعش به‌عموم مسلمانان مى‌رسد،يا براى اسلام مفيد است،که‌از جمله آنها ساخت و تعمير و ساير مخارج ضرورى‌مسجد است،پس زکات اموال را مى‌توان در مسجدخرج کرد (11) .

66-س:در قسمتى از صحن يک مسجد،با پول‌زکات،اتاقى به عنوان کتابخانه مسجد ساخته شده،آيا اين عمل جايز است‌يا خير؟و در صورت عدم جواز آيالازم است آن را خراب نموده و به صحن مبدل سازند؟

و در هر صورت تصرف در زکات چه صورتى دارد؟آيامجزى است‌يا موجب ضمان بر متلف و بر ذمه‌«من‌تجب عليه‌»است و ملزم به اداء مى‌باشد؟

ج-محل ساختن کتابخانه اگر مسجد نبوده‌و تغيير وقف محسوب نشده است،اشکال‌ندارد و ضامن نيست،در غير اين صورت‌عمل مزبور جايز نبوده است و کسى که‌متصدى عمل مزبور شده بايد محل را ازآن ساختمان تفريغ نمايد و پول زکات را که‌در آن ساختمان صرف کرده ضامن است (12) .

67-س:مسجدى است که نياز مبرم به‌تعميرات کلى دارد،آيا از زکات فطره مى‌شود صرف آن‌کرد؟

ج-بهتر است فطره را به مصرف فقراى محل رسانند ولى در مسجد و مانند آن نيز مانعى ندارد (13) .

آيت‌الله فاضل‌لنکرانى دامت‌برکاته

68-س:در صورت وجود فقراء زکات تا چه‌مقدار زکات مال خود را بدون رعايت اصناف‌مستحقين مى‌تواند صرف در ساختمان مسجد،درمحل نمايد؟

ج-با بودن فقراء،تمام زکات را هم‌مى‌تواند صرف مسجد کند،لاکن بهتر آن‌است که مقدارى به فقراء بدهد و مقدارى‌صرف مسجد نمايد (14) .

آيت‌الله گلپايگانى قدس‌سره

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 
Powered by TayaCMS