غسل مس میت‌ (آیت الله سید محمد علوی گرگانی)

غسل مس میت‌ (آیت الله سید محمد علوی گرگانی)

غسل مسّ ميّت

مسأله 527 :

اگر کسي بدن انسان مرده را که سرد شده وغسلش نداده‌اند مسّ کند يعني جايي از بدن خود را به آن برساند بايد غسل مسّ ميّت نمايد، چه در خواب مسّ کند چه در بيداري، با اختيار مسّ کند يا بي اختيار حتّي اگر ناخن واستخوان او بناخن واستخوان ميّت برسد بايد غسل کند، ولي اگر حيوان مرده‌اي رامسّ کند غسل بر او واجب نيست.

مسأله 528 :

براي مسّ مرده‌اي که تمام بدن او سرد نشده، غسل واجب نيست اگرچه جايي را که سرد شده مسّ نمايد.

مسأله 529 :

اگر موي خود را به بدن ميّت برساند يا بدن خود را به موي ميّت يا موي خود را به موي ميّت برساند، غسل واجب نمي‌شود در هر سه مورد در صورتي است که موي نازک چسبيده به بدن نباشد.

مسأله 530 :

براي مسّ بچه مرده، حتّي بچه سقط شده‌اي که چهار ماه او تمام شده غسل مسّ ميت واجب است، بلکه بنابر احتياط مستحبّ براي مسّ بچه سقط شده‌اي که از چهار ماه کمتر دارد بايد غسل کرد، و بنابر احتياط واجب اگر بچه چهار ماهه‌اي مرده به دنيا بيايد، مادر او غسل مسّ ميّت کند، و اگر از چهار ماه کمتر هم داشته باشد، بنابر احتياط مستحبّ بايد مادر او غسل نمايد.

مسأله 531 :

بچه‌اي که بعد از مردن مادر به دنيا مي‌آيد، وقتي بالغ شد بنابر احتياط واجب غسل مسّ ميّت کند.

مسأله 532 :

اگر انسان، ميّتي را که غسل او کاملاً تمام شده مسّ نمايد، غسل بر او واجب نمي‌شود ولي اگر پيش از آن که غسل سوم تمام شود جايي از بدن او را مسّ کند اگرچه غسل سوم آنجا تمام شده باشد بايد غسل مسّ ميّت نمايد.

مسأله 533 :

اگر ديوانه يا بچه نابالغي ميّت را مسّ کند، بعد از آن که آن ديوانه عاقل يا بچه بالغ شد، بايد غسل مسّ ميّت نمايد.

مسأله 534 :

اگر از بدن زنده‌اي قسمتي که داراي استخوان است جدا شود و پيش از آن که آن قسمت را غسل دهند، انسان آن را مسّ نمايد، بنابر احتياط واجب غسل مسّ ميّت کند و اگر عضو قطع شده از ميّت باشد واجب است غسل مسّ ميّت نمايد. ولي اگر قسمتي که جدا شده، استخوان نداشته باشد براي مسّ آن غسل واجب نيست در صورتي که از بدن زنده باشد.

مسأله 535 :

براي مسّ استخواني که گوشت ندارد و آن را غسل نداده‌اند، اگر از مرده جدا شده باشد، بنابر احتياط واجب بايد غسل کرد و همچنين است براي مسّ دنداني که از مرده جدا شده، در صورتي که آن مرده را غسل نداده باشند و اگر استخواني از زنده جدا شده باشد مسّ او غسل ندارد و همچنين براي مسّ دنداني که از زنده جدا شده وگوشت ندارد، يا گوشت آن خيلي کم است، غسل واجب نيست.

مسأله 536 :

غسل مسّ ميّت را بايد مثل غسل جنابت انجام دهند ولي کسي که غسل مسّ ميّت کرده، اگر بخواهد نماز بخواند بنابر احتياط واجب بايد وضو هم بگيرد.

مسأله 537 :

اگر چند ميّت را مسّ کند يا يک ميّت را چند بار مسّ نمايد، يک غسل کافي است.

مسأله 538 :

براي کسي که بعد از مسّ ميّت غسل نکرده است، توقّف در مسجد وجماع وخواندن سوره‌هايي که سجده واجب دارد، مانعي ندارد ولي براي نماز ومانند آن بايد غسل کند و بنابر احتياط واجب وضو هم بگيرد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS