استبراء (آیت الله میرزا جواد تبریزی (ره))

استبراء (آیت الله میرزا جواد تبریزی (ره))

اِسْتِبْراء

مسأله 75 :

استبراء عمل مستحبي است که مردها بعد از بيرون آمدن بول انجام مي دهند، و آن داراي اقسامي است، و بهترين آنها اين است که بعد از قطع شدن بول، اگر مخرج غائط نجس شده، اول آن را تطهير کنند، بعد سه دفعه با انگشت ميانه دست چپ از مخرج غائط تا بيخ آلت بکشند و بعد انگشت شست را روي آلت و انگشت پهلوي شست را زير آن گذاشته و سه مرتبه تا ختنه گاه بکشند و پس از آن سه مرتبه سر آلت را فشار دهند.

مسأله 76 :

آبي که گاهي بعد از ملاعبه و بازي کردن از انسان خارج مي شود و به آن مذي مي گويند پاک است. و نيز آبي که گاهي بعد از مني بيرون مي آيد و به آن وذي گفته مي شود پاک است و امّا آبي که گاهي بعد از بول بيرون مي آيد و به آن ودي مي گويند، اگر بول به آن نرسيده باشد، پاک است. و چنانچه انسان بعد از بول استبراء کند و بعد آبي از او خارج شود و شک کند که بول است يا يکي از اينها، پاک مي باشد.

مسأله 77 :

اگر انسان شک کند استبراء کرده يا نه، و رطوبتي از او بيرون آيد که نداند پاک است يا نه، نجس مي باشد. و چنانچه وضو گرفته باشد باطل مي شود، ولي اگر شک کند استبرايي که کرده درست بوده يا نه و رطوبتي از او بيرون آيد که نداند پاک است يا نه، پاک مي باشد، وضو را هم باطل نمي کند.

مسأله 78 :

کسي که استبراء نکرده اگر به واسطه آن که مدتي از بول کردن او گذشته، يقين کند بول در مجري نمانده است و رطوبتي ببيند و شک کند پاک است يا نه، آن رطوبت پاک مي باشد، وضو را هم باطل نمي کند

مسأله 79 :

اگر انسان بعد از بول استبراء کند و وضو بگيرد، چنانچه بعد از وضو رطوبتي ببيند که بداند يا بول است يا مني، واجب است احتياطاً غسل کند و وضو هم بگيرد. ولي اگر وضو نگرفته باشد فقط گرفتن وضو کافي است.

مسأله 80 :

براي زن استبراء از بول نيست و اگر رطوبتي ببيند و شک کند پاک است يا نه، پاک مي باشد، وضو و غسل او را هم باطل نمي کند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS