شرط اول لباس نمازگزار (آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی)

شرط اول لباس نمازگزار (آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی)

شرط اول

مسأله 807 :

لباس نمازگزار بايد پاک باشد, و اگر کسى عمدا با بدن يا لباس نجس نماز بخواند, نمازش باطل است .

مسأله 808 :

کسى که نمى داند با بدن ولباس نجس نماز باطل است , اگر با بدن يالباس نجس نماز بخواند, بنا بر احتياط لازم نمازش باطل مى باشد.

مسأله 809 :

اگربواسطه ندانستن مسأله , چيزنجسى را نداندنجس است , مثلانداند عرق کافر نجس است وبا آن نماز بخواند نمازش باطل است بنا بر احتياط لازم .

مسأله 810 :

اگر نداند که بدن يا لباسش نجس شده است وبعد از نماز بفهمد,نماز او صحيح است ولى احتياط مستحب آن است که اگر وقت دارد, دوباره آن نمازرا بخواند.

مسأله 811 :

اگـر فراموش کند که بدن يا لباسش نجس است و در بين نماز يا بعد ازآن يادش بيايد, بايد نماز را دوباره بخواند و اگر وقت گذشته قضا نمايد.

مسأله 812 :

کسى که در وسعت وقت مشغول نماز است , اگر در بين نماز بدن يالباس او نجس شود وپيش از آن که چيزى از نماز را با نجاست بخواند, ملتفت شودکه نجس شده , يا بفهمد بدن يا لباس او نجس است وشک کند که همان وقت نجس شده يا از پيش نجس بوده , در صورتى که آب کـشيدن بدن يا لباس , يا عوض کردن لباس , يا بيرون آوردن آن , نماز را بهم نمى زند, بايد در بين نـمـاز بـدن يـا لباس را آب بکشد, يا لباس را عوض نمايد, يا اگر چيز ديگرى عورت او را پوشانده , لـباس رابيرون آورد, ولى چنانچه طورى باشد که اگر بدن يا لباس را آب بکشد, يا لباس راعوض کند, يا بيرون آورد, نماز بهم مى خورد و يا اگر لباس را بيرون آورد برهنه مى ماند, بايد نماز را رها کند وبا بدن ولباس پاک نماز بخواند.

مسأله 813 :

کسى که در تنگى وقت مشغول نماز است , اگر دربين نماز لباس اونجس شود وپيش از آن که چيزى از نماز را با نجاست بخواند, بفهمد که نجس شده , يا بفهمد که لباس او نجس است وشـک کـنـد که همان وقت نجس شده يا از پيش نجس بوده , در صورتى که آب کشيدن يا عوض کـردن يـا بيرون آوردن لباس , نماز رابهم نمى زند ومى تواند لباس را بيرون آورد, بايد لباس را آب بـکشد يا عوض کند, يااگر چيز ديگرى عورت او را پوشانده لباس را بيرون آورد ونماز را تمام کند امـا اگـرچـيـز ديگرى عورت او را نپوشانده ولباس را هم نمى تواند آب بکشد يا عوض کندوبقدر تبديل يا تطهير و درک يک رکعت وقت ندارد در همان لباس نماز بخواند.

مسأله 814 :

کسى که در تنگى وقت مشغول نماز است , اگر دربين نماز بدن اونجس شود و پيش از آن که چيزى از نماز را با نجاست بخواند ملتفت شود که نجس شده , يا بفهمد بدن او نجس است وشک کند که همان وقت نجس شده يا از پيش نجس بوده , در صورتى که آب کشيدن بدن نماز را بهم نمى زند, بايد آب بکشد و اگرنماز را بهم مى زند وبقدر تطهير و درک يک رکعت وقت ندارد, بايد باهمان حال نمازرا تمام کند ونماز او صحيح است .

مسأله 815 :

کسى که در پاک بودن بدن يا لباس خود شک دارد, چنانچه نمازبخواند وبعد از نماز بفهمد که بدن يا لباسش نجس بوده , نماز او صحيح است .

مسأله 816 :

اگر لباس را آب بکشد ويقين کند که پاک شده است وبا آن نمازبخواند وبعد از نماز بفهمد پاک نشده نمازى را که خوانده صحيح است .

مسأله 817 :

اگر خونى در بدن يا لباس خود به بيند ويقين کند که از خونهاى نجس نيست , مثلا يـقـين کند که خون پشه است , چنانچه بعد از نماز بفهمد ازخونهايى بوده که نمى شود با آن نماز خواند, نماز او صحيح است .

مسأله 818 :

اگر يقين کند خونى که در بدن يا لباس اوست خون نجسى است که نماز با آن صحيح اسـت مـثلا يقين کند خون زخم و دمل است , چنانچه بعد از نمازبفهمد خونى بوده که نماز با آن باطل است , احتياط واجب آن است که نماز رادوباره بخواند و اگر وقت گذشته قضا نمايد.

مسأله 819 :

اگر نجس بودن چيزى را فراموش کندوبدن يا لباسش با رطوبت به آن برسد و در حال فراموشى نماز بخواند وبعد از نماز يادش بيايد, نماز او صحيح است .

ولى اگر بدنش با رطوبت بـه چـيـزى که نجس بودن آن را فراموش کرده برسد وبدون اين که خود را آب بکشد, غسل کند ونـماز بخواند, غسل و نمازش باطل است و نيز اگر اعضا وضو با رطوبت به چيزى که نجس بودن آن را فـرامـوش کـرده بـرسـد وپـيش از آن که آنجا را آب بکشد وضو بگيرد ونماز بخواند, وضو و نمازش باطل مى باشد.

مسأله 820 :

کسى که يک لباس دارد, اگر بدن ولباس نجس شود و به اندازه آب کشيدن يکى از آنها آب داشته باشد, بهتر اين استکه بدن را آب بکشد و با همان لباس نماز بخواند و احتياطا هم به دسـتورى که براى برهنگان است نماز را اعاده نمايد ولى اگر مثلا نجاست يکى بول است که اگر بـخـواهـد بـا آب قليل آب بکشد بايددو مرتبه آب روى آن بريزد وديگرى خون است که يک مرتبه ريختن آب روى آن کافيست بايد آن را که به بول نجس شده آب بکشد.

مسأله 821 :

کـسى که غيراز لباس نجس لباس ديگرى ندارد, با همان لباس نمازبخواند وبنابر احتياط مستحب هم نماز را به دستورى که براى برهنگان گفته شد بجاآورد.

مسأله 822 :

کسى که دو لباس دارد, اگر بداند يکى از آنها نجس است ونداندکدام يک آنهاست , چنانچه وقت دارد, بايد با هر دو لباس نماز بخواند مثلا اگرمى خواهد نماز ظهر وعصر بخواند بايد بـا هـر کدام يک نماز ظهر ويک نماز عصربخواند, ولى اگر وقت تنگ است , با يکى از آن دو لباس نماز بخواند کافى است .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS