مسأله ۴۲۱.:
واجب است ترتیب افعال و اقوال نماز رعایت شود و ترک عملی آن و اكتفا به همان غير مرتب، باعث بطلان نماز است و ترک سهوی اركان آن، به صورتی که با ترک سهوی رکن سابق - مانند رکوع - مثلا وارد رکن بعدی به مانند سجود - شود، نماز باطل خواهد شد.
مسأله ۴۲۰.:
اگر سلام را فراموش کند و پیش از به هم خوردن صورت نماز کاری انجام دهد که نماز را مطلقا باطل می کند و بعدا یادش بیاید، احتیاط واجب است که نماز را دوباره اقامه کند و سجده سهو، لازم نیست. عملی آن و اكتفا به همان غير مرتب، باعث بطلان نماز است و ترک سهوی اركان آن، به صورتی که با ترک سهوی رکن سابق - مانند رکوع - مثلا وارد رکن بعدی - مانند سجود - شود، نماز باطل خواهد شد.
مسأله ۴۲۲.:
اگر رکنی فراموش شود و عملی که رکن نیست انجام گیرد و پس از آن یادش بیاید، باید نمازگزار رکن فراموش شده را به جا آورد و آنچه را اشتباه پیش از رکن انجام داده، دوباره به جا آورد.
مسأله ۴۲۳.:
اگر چیزی که رکن نیست، فراموش شود و نمازگزار وارد رکن بعدی شده باشد، آنگاه به یاد آید، مثلا حمد فراموش شود و پس از رکوع به یاد آید، نماز صحیح است، فقط بنا بر احتیاط واجب، دو سجده سهو به جا می آورد.
مسأله ۴۲۴.:
اگر چیزی که رکن نیست، فراموش شود و بعد از جزء دیگر که آن نیز رکن نیست، به یاد آید، باید نمازگزار برگردد و آن جزء فراموش شده را به جا آورد و اجزای بعدی را با حفظ ترتیب تکرار کند؛ مثلا اگر پیش از حمد، سوره را بخواند و قبل از رکوع یادش بیاید، باید حمد را بخواند و بنا بر احتیاط واجب، سوره را تکرار نماید.
مسأله ۴۲۵.:
اگر سجله اول را اشتباها به قصد سجده دوم به جا آورد و سجده دوم را اشتباها به قصد سجدۂ اول انجام دهد، ترتیب به هم نمی خورد و نماز، صحیح است.