نماز هایی که باید به ترتیب خوانده شوند (آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی)

نماز هایی که باید به ترتیب خوانده شوند (آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی)

نمازهايى که بايد به ترتيب خوانده شوند

مسأله 763 :

انسان بايد نماز عصر را بعد از نماز ظهر ونماز عشا را بعد از نمازمغرب بخواند و اگر عمدا نماز عصر را پيش از نماز ظهر و يا نماز عشا را پيش از نمازمغرب بخواند باطل است .

مسأله 764 :

اگر به نيت نماز ظهر مشغول نماز شود و در بين نماز يادش بيايد که نماز ظهر را خـوانـده اسـت , نـمـى تـواند نيت را به نماز عصر برگرداند, بلکه بايد آن رارها کند ونماز عصر را بخواند, و همين طور است در نماز مغرب و عشا.

مسأله 765 :

اگر در بين نماز عصر يقين کند که نماز ظهر را نخوانده است و نيت رابه نماز ظهر بر گرداند چنانچه يادش بيايد که نماز ظهر را خوانده بوده , بنابر احتياطواجب بايد نيت را به نماز عصر بر گرداند و بعد از تمام کردن نماز, دوباره نماز عصررا بخواند مگر آن که پيش از بجاآوردن جـزئى از اجزا به قصد ظهر يادش بيايد, که دراين صورت نماز را به نيت عصر تمام مى کند واعاده لازم نيست .

مسأله 766 :

اگر در بين نماز عصر شک کند که نماز ظهر را خوانده يا نه , بايد نيت را به نماز ظهر برگرداند, ولى اگر وقت بقدرى کم است که بعد از تمام شدن نماز,مغرب مى شود بايد بنابگذارد که ظهر را خوانده وبه نيت نماز عصر نماز را تمام کند.

مسأله 767 :

اگر در نماز عشا, پيش از رکوع رکعت چهارم شک کند که نماز مغرب را خوانده يا نـه , چـنـانچه وقت بقدرى کم است که بعد از تمام شدن نماز نصف شب مى شود, بايد به نيت عشا نماز را تمام کند وبعد مغرب را به قصد ما فى الذمه بجاآورد و اگر بيشتر وقت دارد ويک رکعت از آن در وقت مشترک واقع شده باشد, بايدنيت را به نماز مغرب بر گرداند ونماز را سه رکعتى تمام کند, بعد نماز عشا رابخواند.

مسأله 768 :

اگر در نماز عشا بعد از رسيدن به رکوع رکعت چهارم , شک کند که نماز مغرب را خـوانـده يـا نـه , بـايد نماز را تمام کند, بعد نماز مغرب را بخواند وبعدعشا را نيز اعاده نمايد, بنابر احتياط لازم , مگر اين که اين شک در وقت مخصوص نماز عشا باشد که در اين صورت خواندن نماز مغرب لازم نيست .

مسأله 769 :

اگـرانسان نمازى را که خوانده احتياطا دوباره بخواند و در بين نمازيادش بيايد نـمـازى را کـه بـايـد پيش از آن بخواند نخوانده است نمى تواند نيت را به آن نماز بر گرداند مثلا مـوقـعى که نماز عصر را احتياطا مى خواند, اگر يادش بيايد نمازظهر را نخوانده است , نمى تواند نيت را به نماز ظهر بر گرداند.

مسأله 770 :

برگرداندن نيت از نماز قضا به نماز ادا, و از نماز مستحب به نمازواجب , جايز نيست .

مسأله 771 :

اگـر وقت نماز ادا وسعت داشته باشد مى تواند در بين نماز نيت را به نماز قضا بر گـرداند, ولى بايد برگرداندن نيت به نماز قضا ممکن باشد مثلا اگرمشغول نماز ظهر است , در صورتى مى تواند نيت را به قضاى صبح برگرداند که داخل رکوع رکعت سوم نشده باشد, ولى اگر با علم وتذکر به قضا شروع به ادا کرده باشد عدول محل تامل است واحوط ترک آن است .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS