پوشاندن بدن در نماز (آیت الله حسین وحید خراسانی)

پوشاندن بدن در نماز (آیت الله حسین وحید خراسانی)

پوشانيدن بدن در نماز

مسأله 794 :

مرد بايد در حال نماز اگر چه کسى او را نمى بيند عورتين خود را بپوشاند ، و احتياط مستحب آن است که از ناف تا زانو را هم بپوشاند .

مسأله 795 :

زن بايد در موقع نماز تمام بدن حتى سر و مو را بپوشاند ، و احتياط مستحب آن است که کف پاها را هم بپوشاند ، ولى پوشاندن صورت به مقدارى که در وضو شسته مى شود و دستها تا مچ و روى پاها تا مچ پا لازم نيست ، اما براى آن که اطمينان کند که مقدار واجب را پوشانده است ، بايد مقدارى از اطراف صورت و قدرى پايين تر از مچها را هم بپوشاند .

مسأله 796 :

موقعى که انسان قضاى سجده و تشهد فراموش شده و سجده ء سهوى که براى قضاى تشهد فراموش شده به جا مى آورد ، بايد خود را مثل موقع نماز بپوشاند ، و احتياط مستحب آن است که در موقع به جا آوردن سجده ء سهو در غير اين مورد نيز خود را بپوشاند .

مسأله 797 :

اگر انسان عمدا يا از روى ندانستن - در صورتى که در ياد گرفتن مسألهء کوتاهى کرده باشد - در نماز عورتش را نپوشاند ، نمازش باطل است .

مسأله 798 :

اگر شخص در بين نماز بفهمد که عورت او پيداست ، بايد فورا آن را بپوشاند ، و بنابر احتياط واجب نماز را تمام کند و دوباره اعاده نمايد ، ولى اگر بعد از نماز بفهمد که در نماز عورت او پيدا بوده ، نمازش صحيح است ، و همچنين است اگر در اثناى نماز بفهمد که قبلا عورتش پيدا بوده ، در صورتى که فعلا پوشيده باشد .

مسأله 799 :

اگر لباس در حال ايستادن عورت را مى پوشاند ولى ممکن است در حال ديگر - مثلا در حال رکوع يا سجود - نپوشاند ، چنانچه موقعى که عورت او پيدا مى شود به وسيله اى آن را بپوشاند ، نماز او صحيح است ، ولى احتياط مستحب آن است که با آن لباس نماز نخواند . مسأله 800 - انسان مى تواند در حال نماز خود را با علف و برگ درختان بپوشاند ، ولى احتياط مستحب آن است که وقتى خود را با اينها بپوشاند که چيز ديگر نداشته باشد.

مسأله 801 :

اگر چيزى غير از گل ندارد که عورت خود را با آن بپوشاند ، بنابر احتياط واجب بين نماز اختيارى با پوشاندن عورت به گل و نماز اضطرارى عريان جمع کند .

مسأله 802 :

اگر چيزى ندارد که در نماز خود را با آن بپوشاند ، چنانچه احتمال دهد که تا آخر وقت پيدا مى کند ، احتياط مستحب آن است که نماز خود را تأخير بيندازد ، و اگر چيزى پيدا نکرد ، در آخر وقت مطابق وظيفه اش نماز بخواند ، و مى تواند هم نماز خود را بخواند ، و اگر تا آخر وقت چيزى پيدا نکرد نماز او صحيح است ، و اگر پيدا کرد اعاده کند .

مسأله 803 :

کسى که مى خواهد نماز بخواند ، اگر براى پوشاندن عورت خود حتى گل و لجن نداشته باشد ، در صورتى که ناظر محترم عورت او را نمى بيند ، ايستاده نماز بخواند و بنابر احتياط واجب دست را بر عورت خود بگذارد ، و بايد رکوع و سجود را با اشاره به جا آورد ، و بنابر احتياط واجب اشاره ء سجود را بيشتر نمايد . و اگر به گونه اى است که ناظر محترم او را مى بيند ، بايد نشسته نماز بخواند و رکوع و سجود را با اشاره به جا آورد ، و بنابر احتياط واجب اشاره ء سجود را بيشتر نمايد . شرايط لباس نمازگزار

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

مصرف خمس (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

مال خمسی، به شش سهم تقسیم می شود: سه سهم (نصف خمس آن، برای خدا و پیامبر و امام تلاافته است که به امام می رسد، و در دوران غیبت باید آن را به فقیه جامع شرایط فتوا پرداخت کنند....
No image

احکام خرید و فروش (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

بر هر بالغ و عاقل، لازم است احکام معاملات را برابر فتوای فقيهان جامع شرایط یاد بگیرد تا به حرام آلوده نشود و معامله باطلی انجام ندهد....
No image

شرایط فروشنده و خریدار (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

فروشنده و خریدار باید دارای اوصاف زیر باشند: ۱. بالغ باشند. ۲- عاقل باشند، نه دیوانه. ۳. رشید باشند، نه سفيه. ۴. قصد جدی نسبت به معامله داشته باشند، نه شوخی. ۵. مجبور دیگری نباشند، بلکه مختار باشند.....

پر بازدیدترین ها

No image

مصرف خمس (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

مال خمسی، به شش سهم تقسیم می شود: سه سهم (نصف خمس آن، برای خدا و پیامبر و امام تلاافته است که به امام می رسد، و در دوران غیبت باید آن را به فقیه جامع شرایط فتوا پرداخت کنند....
Powered by TayaCMS