احکام غسل کردن‌‌ (آیت الله سید علی سیستانی)

احکام غسل کردن‌‌ (آیت الله سید علی سیستانی)

( احکام غسل کردن ).

مسأله 378 :

در غسل ارتماسى يا ترتيبى پاک بودن تمام بدن پيش از غسل لازم نيست , بلکه اگر به فرو رفتن در آب يا ريختن آب به قصد غسل بدن پاک شود غسل محقق مى شود.

مسأله 379 :

کـسـى کـه از حـرام جـنب شده با آب گرم غسل کند اگر چه عرق مى کند غسل او صحيح است و احتياط مستحب آن است که با آب سرد غسل کند.

مسأله 380 :

اگـر در غـسـل بـه انـدازه سر مويى از بدن نشسته بماند , غسل باطل است , ولى شستن مثل توى گوش و بينى و هر چه از باطن شمرده مى شود.

واجب نيست .

مسأله 381 :

جايى را که شک دارد از ظاهر بدن است يا از باطن آن بايد آن را بشويد.

مسأله 382 :

اگـر سوراخ جاى گوشواره و مانند آن بقدرى گشاد باشد که داخل آن از ظاهر شمرده شود , بايد آن را شست , و گرنه شستن آن لازم نيست .

مسأله 383 :

چـيزى را که مانع رسيدن آب به بدن است , بايد برطرف کند و اگر پيش از آنکه يقين کند برطرف شده غسل نمايد غسل او باطل است .

مسأله 384 :

اگـر مـوقـع غسل شک کند , چيزى که مانع از رسيدن آب باشد در بدن او هست يا نه , بايد وارسى کند تا مطمئن شود که مانعى نيست .

مسأله 385 :

در غـسـل بـايـد مـوهاى کوتاهى را که جزء بدن حساب مى شود بشويد و شستن موهاى بلند واجب نيست , بلکه اگر آب را طورى به پوست برساند که آنها تر نشود , غسل صحيح است , ولى اگر رساندن آب به پوست بدون شستن آنها ممکن نباشد , بايد آنها را بشويد که آب به بدن برسد.

مسأله 386 :

تـمـام شرطهايى که براى صحيح بودن وضو گفته شد : مثل پاک بودن آب و غصبى نبودن آن , در صـحـيح بودن غسل هم شرط است , ولى در غسل لازم نيست بدن را از بالا به پايين بشويد , و نيز در غسل ترتيبى لازم نيست بعد از شستن سر و گردن فورا بدن را بشويد , پس اگر بعد از شستن سر و گردن صبر کند و بعد از مدتى بدن را بشويد اشکال ندارد.

بلکه لازم نيست تمام سر و گردن يا بدن را يک مرتبه بشويد پس جايز است مثلا سر را شسته و بعد از مدتى گـردن را بشويد , ولى کسى که نمى تواند از بيرون آمدن بول يا غايط خوددارى کند , اگر به اندازه اى که غـسـل کـنـد و نـماز بخواند بول يا غايط از او بيرون نمى آيد بايد فورا غسل کند و بعد از غسل هم فورا نماز بخواند.

مسأله 387 :

کـسـى کـه پول حمامى را بدون اينکه بداند حمامى راضى است بخواهد نسيه بگذارد , اگر چه بعد حمامى را راضى کند , غسل او باطل است .

مسأله 388 :

اگر حمامى راضى باشد که پول حمام نسيه بماند , ولى کسى که غسل مى کند قصدش اين باشد که طلب او را ندهد , يا از مال حرام بدهد غسل او باطل است .

مسأله 389 :

اگر پولى را که خمس آن را نداده به حمامى بدهد , اگر چه مرتکب حرام شده , ولى ظاهر اين است که غسل او صحيح باشد و ذمه اش به مستحقين خمس مشغول مى شود.

مسأله 390 :

اگـر مـخـرج غايط را در آب خزينه تطهير کند , و پيش از غسل شک کند که چون در خزينه تطهير کـرده حـمـامى به غسل کردن او راضى است يا نه , غسل او باطل است , مگر اينکه پيش از غسل حمامى را راضى کند.

مسأله 391 :

اگـر شـک کـنـد کـه غسل کرده يا نه بايد غسل کند , ولى اگر بعد از غسل شک کند , که غسل او درست بوده يا نه , لازم نيست دوباره غسل نمايد.

مسأله 392 :

اگـر در بـيـن غـسل , حدث اصغر از او سر زند , مثلا بول کند لازم نيست غسل را رها کرده و غسل ديگرى بنمايد بلکه مى تواند غسل خود را تمام نمايد و در اين صورت بنابر احتياط لازم بايد وضو هم بگيرد ولى اگر از غسل ترتيبى به ارتماسى و يا از ارتماسى به ترتيبى يا به ارتماسى دفعى عدول نمايد لازم نيست وضو هم بگيرد.

مسأله 393 :

اگـر از جـهـت ضيق وقت وظيفه مکلف تيمم بوده , ولى به خيال اينکه به اندازه غسل و نماز وقت دارد غـسـل کـنـد , در صورتى که با خود غسل قصد قربت کرده باشد , غسل او صحيح است هر چند براى انجام نماز غسل نموده باشد.

مسأله 394 :

کسى که جنب شده اگر شک کند غسل کرده يا نه , نمازهايى را که خوانده صحيح است , ولى براى نمازهاى بعد بايد غسل کند , و در صورتى که بعد از نماز حدث اصغر از او صادر شده باشد , لازم است وضو هم بگيرد , و اگر وقت باقى است بنابر احتياط لازم نمازى را که خوانده اعاده نمايد.

مسأله 395 :

کـسـى کـه چـند غسل بر او واجب است مى تواند به نيت همه آنها يک غسل به جا آورد , و ظاهر اين است که اگر يکى معين از آنها را قصد کند از بقيه کفايت مى کند.

مسأله 396 :

اگر بر جايى از بدن , آيه قرآن يا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد , چنانچه بخواهد وضو يا غسل را ترتيبى به جا آورد , بايد آب را طورى به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد.

مسأله 397 :

کسى که غسل جنابت کرده , نبايد براى نماز وضو بگيرد , بلکه با غسلهاى ديگر واجب - غير از غسل اسـتـحـاضـه مـتوسطه - و با غسلهاى مستحب که در مسأله ( 651 ) مى آيد , نيز مى تواند بدون وضو نماز بخواند اگر چه احتياط مستحب آن است که وضو هم بگيرد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

No image

مصرف خمس (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

مال خمسی، به شش سهم تقسیم می شود: سه سهم (نصف خمس آن، برای خدا و پیامبر و امام تلاافته است که به امام می رسد، و در دوران غیبت باید آن را به فقیه جامع شرایط فتوا پرداخت کنند....
No image

احکام خرید و فروش (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

بر هر بالغ و عاقل، لازم است احکام معاملات را برابر فتوای فقيهان جامع شرایط یاد بگیرد تا به حرام آلوده نشود و معامله باطلی انجام ندهد....
No image

شرایط فروشنده و خریدار (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

فروشنده و خریدار باید دارای اوصاف زیر باشند: ۱. بالغ باشند. ۲- عاقل باشند، نه دیوانه. ۳. رشید باشند، نه سفيه. ۴. قصد جدی نسبت به معامله داشته باشند، نه شوخی. ۵. مجبور دیگری نباشند، بلکه مختار باشند.....

پر بازدیدترین ها

No image

مصرف خمس (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

مال خمسی، به شش سهم تقسیم می شود: سه سهم (نصف خمس آن، برای خدا و پیامبر و امام تلاافته است که به امام می رسد، و در دوران غیبت باید آن را به فقیه جامع شرایط فتوا پرداخت کنند....
Powered by TayaCMS