مصرف زکات فطره
مسأله 2022 :
احتياط واجب آن است که زکات فطره را به فقراى شيعه اثناعشرى بدهد اگرچه در شـهـر ديگر باشند و چون نقل اين زکات به شهر ديگر خلاف احتياط است اگر در شهر خودش فقير شيعه نباشد مال خود را به شهر ديگر ببرد ودر آنجا به قصد زکات به شيعه بدهد.
مسأله 2023 :
اگـر طـفل شيعه اى فقير باشد, انسان مى تواند فطره را با اذن ولى شرعى او به مصرف او برساند, يا بواسطه دادن به ولى طفل , ملک طفل نمايد.
مسأله 2024 :
فقيرى که فطره به او مى دهند, لازم نيست عادل باشد ولى احتياطواجب آن است که به شراب خوار و کسى که آشکارا معصيت مى کند فطره ندهند.
مسأله 2025 :
به کسى که فطره رادر معصيت مصرف مى کندنبايد فطره بدهند.
مسأله 2026 :
احـتياط واجب آن است که به يک فقير کمتر از يک صاع که تقريباسه کيلو است فطره ندهند.
ولى اگر بيشتر بدهند اشکال ندارد.
مسأله 2027 :
اگـر از جنسى که قيمتش دو برابر قيمت معمولى آن است مثلا ازگندمى که قـيمت آن دو برابر قيمت گندم معمولى است , نصف صاع که معناى آن درمسأله پيش گفته شد بدهد کافى نيست و اگر آن را به قصد قيمت فطره هم بدهداشکال دارد.
مسأله 2028 :
انسان نمى تواند نصف صاع را از يک جنس مثلا گندم و نصف ديگرآن را از جنس ديگر مثلا جو بدهد, و اگر آن را به قصد قيمت فطره هم بدهد اشکال دارد.
مسأله 2029 :
مستحب است در دادن زکات فطره , خويشان فقير خود را برديگران مقدم بدارد وبـعـد هـمـسـايگان فقير را, بعد اهل علم فقير را ولى اگر ديگران ازجهتى برترى داشته باشند, مستحب است آنها را مقدم بدارد.
مسأله 2030 :
اگرانسان بخيال اين که کسى فقير است به او فطره بدهد و بعدبفهمد فقير نبوده , چـنـانچه مالى را که به او داده از بين نرفته باشد, بايد پس بگيرد وبه مستحق بدهد.
و اگر نتواند پـس بـگـيـرد, بايد از مال خودش فطره را بدهد, و اگر ازبين رفته باشد, در صورتى که گيرنده فـطـره مـى دانـسـته آنچه را گرفته فطره است , بايدعوض آن را بدهد, و اگر نمى دانسته , دادن عوض بر او واجب نيست وانسان بايددوباره فطره را بدهد.
مسأله 2031 :
اگر کسى بگويد فقيرم , نمى شود به او فطره داد, مگر آن که از گفته او اطمينان پيدا شود, يا انسان بداند که قبلا فقير بوده است .