قنوت (آیت الله سید علی محمد دستغیب)

قنوت (آیت الله سید علی محمد دستغیب)

قُنوت‌

مسأله 1120 :

در تمام نمازهاى واجب و مستحب پيش از رکوع رکعت دوم، مستحب است قنوت بخواند، و در نماز وتر با آن که يک رکعت مى‌باشد، خواندن قنوت پيش از رکوع مستحب است، و نماز جمعه در هر رکعت يک قنوت دارد و نماز آيات پنج قنوت و نماز عيد فطر و قربان در رکعت اوّل پنج قنوت و در رکعت دوم چهار قنوت دارد.

مسأله 1121 :

اگر بخواهد قنوت بخواند به احتياط واجب بايد دستها را بلند کند و مستحب است دستها را تا مقابل صورت بلند نمايد و کف آنها را رو به آسمان قرار دهد و به قصد رجاء، انگشتان را به جز ابهام به هم بچسباند و هر دو کف دست را پهلوى هم قرار دهد و نگاهش هنگام قنوت به کف دستهايش باشد.

مسأله 1122 :

در قنوت هر ذکرى بگويد، اگرچه يک «سُبحانَ اللَّه» باشد، کافى است و بهتر است بگويد: «لَا اِلهَ الّا اللَّهُ الحَلِيمُ الکَرِيمُ لَا اِلهَ الّا اللَّهُ العَلِيُّ العَظِيمُ سُبحانَ اللَّهِ رَبِّ السَّمواتِ السَّبعِ وَ رَبِّ الاَرَضِينَ السَّبعِ وَ ما فِيهِنَّ وَ ما بَينَهُنَّ وَ رَبِّ العَرشِ العَظيِمِ وَ الحَمدُ للَّهِ رَبِّ العالَمِينَ».

مسأله 1123 :

مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند، ولى براى کسى که نماز را به جماعت مى‌خواند، اگر امام جماعت صداى او را بشنود، بلند خواندن قنوت مستحب نيست.

مسأله 1124 :

اگر عمداً قنوت نخواند قضا ندارد و اگر فراموش کند و پيش از آن که به اندازه رکوع خم شود يادش بيايد، مستحب است بايستد و بخواند و اگر در رکوع يادش بيايد، مستحب است بعد از رکوع قضا کند و اگر در سجده يادش بيايد، مستحب است بعد از سلام نماز، قضا نمايد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

قنوت (امام خمینی (ره))

No image

قنوت

No image

قنوت

No image

قنوت

No image

قنوت

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

مصرف خمس (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

مال خمسی، به شش سهم تقسیم می شود: سه سهم (نصف خمس آن، برای خدا و پیامبر و امام تلاافته است که به امام می رسد، و در دوران غیبت باید آن را به فقیه جامع شرایط فتوا پرداخت کنند....
No image

احکام خرید و فروش (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

بر هر بالغ و عاقل، لازم است احکام معاملات را برابر فتوای فقيهان جامع شرایط یاد بگیرد تا به حرام آلوده نشود و معامله باطلی انجام ندهد....
No image

شرایط فروشنده و خریدار (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

فروشنده و خریدار باید دارای اوصاف زیر باشند: ۱. بالغ باشند. ۲- عاقل باشند، نه دیوانه. ۳. رشید باشند، نه سفيه. ۴. قصد جدی نسبت به معامله داشته باشند، نه شوخی. ۵. مجبور دیگری نباشند، بلکه مختار باشند.....
Powered by TayaCMS