مسائل متفرقه زکات فطره‌‌ (آیت الله سید محمد علوی گرگانی)

مسائل متفرقه زکات فطره‌‌ (آیت الله سید محمد علوی گرگانی)

مسائل متفرّقه زکاة فطره

مسأله 2039 :

انسان بايد زکاة فطره را به قصد قربت يعني براي انجام فرمان خداوند عالم بدهد وموقعي که آن را مي‌دهد، نيّت دادن فطره نمايد.

مسأله 2040 :

اگر پيش از ماه رمضان فطره بدهد، صحيح نيست و احتياط مستحبّ آن است که در ماه رمضان هم فطره را ندهد، ولي اگر پيش از رمضان يا در ماه رمضان به فقير قرض بدهد و بعد از آن که فطره بر او واجب شد، طلب خود را بابت فطره حساب کند، مانعي ندارد.

مسأله 2041 :

گندم يا چيز ديگري را که براي فطره مي‌دهد، بايد با جنس ديگر يا خاک مخلوط نباشد و چنانچه مخلوط باشد، اگر خالص آن به يک صاع که تقريباً سه کيلو است برسد، يا آنچه مخلوط شده به قدري کم باشد که قابل اعتناء نباشد اشکال ندارد.

مسأله 2042 :

اگر فطره را از چيز معيوب بدهد بنابر احتياط واجب کافي نيست.

مسأله 2043 :

کسي که فطره چند نفر را مي‌دهد، لازم نيست همه را از يک جنس بدهد مثلاً اگر فطرة بعضي را گندم و فطره بعضي ديگر را جو بدهد، کافي است.

مسأله 2044 :

وقت دادن فطره تا ظهر روز عيد است اگر نماز عيد نخواند والاّ بنابر احتياط واجب بايد زکاة را پيش از نماز عيد بدهد و بنابر احتياط واجب تأخير انداختن از ظهر روز عيد جائز نيست.

مسأله 2045 :

اگر به نيّت فطره مقداري از مال خود را کنار بگذارد وتا ظهر روز عيد به مستحقّ ندهد احتياط واجب آن است که هر وقت آن را مي‌دهد نيّت فطره نمايد.

مسأله 2046 :

اگر موقعي که دادن زکاة فطره واجب است، فطره را ندهد و کنار هم نگذارد، بعداً بايد بدون اين که نيّت اداء و قضاء کند فطره را بدهد.

مسأله 2047 :

اگر فطره را کنار بگذارد، نمي‌تواند آن را براي خودش بردارد ومال ديگري را براي فطره بگذارد.

مسأله 2048 :

اگر انسان مالي داشته باشد که قيمتش از فطره بيشتر است، چنانچه فطره را ندهد ونيّت کند که مقداري از آن مال براي فطره باشد، اشکال دارد.

مسأله 2049 :

اگر مالي را که براي فطره کنار گذاشته از بين برود، چنانچه دسترسي به فقير داشته ودادن فطره را تأخير انداخته، بايد عوض آن را بدهد و اگر دسترسي به فقير نداشته ضامن نيست.

مسأله 2050 :

اگر در محلّ خودش مستحقّ پيدا شود، احتياط مستحبّ آن است که فطره را به جاي ديگر نبرد و اگر به جاي ديگر ببرد وتلف شود، بايد عوض آن را بدهد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

Powered by TayaCMS