روزه های حرام و مکروه (آیت الله سید محمد علوی گرگانی)

روزه های حرام و مکروه (آیت الله سید محمد علوی گرگانی)

روزه‌هاي حرام و مکروه

مسأله 1755 :

روزه عيد فطر وقربان، حرام است و نيز روزي را که انسان نمي‌داند آخر شعبان است يا اوّل رمضان، اگر به نيّت اوّل رمضان روزه بگيرد حرام مي‌باشد.

مسأله 1756 :

اگر زن به واسطه گرفتن روزه مستحبّي حقّ شوهرش را از بين ببرد، روزه او حرام است و احتياط مستحبّ آن است که اگر حقّ شوهرش هم از بين نرود، بدون اجازه او روزه مستحبّي نگيرد.

مسأله 1757 :

روزه مستحبّي اولاد اگر اسباب اذيّت پدر ومادر يا جدّ شود، حرام است.

مسأله 1758 :

اگر پسر بدون اجازه پدر روزه مستحبّي بگيرد، و در بين روز پدر او را نهي کند اگر نهي او از روي شفقت به پسر باشد، بايد افطار نمايد.

مسأله 1759 :

کسي که مي‌داند روزه براي او ضرر ندارد، اگرچه دکتر بگويد ضرر دارد، بايد روزه بگيرد و کسي که يقين يا گمان دارد که روزه‌ برايش ضرر دارد، اگرچه دکتر بگويد ضرر ندارد، بايد روزه نگيرد و اگر روزه بگيرد صحيح نيست مگر اين که به قصد قربت روزه بگيرد بعد معلوم شود ضرر نداشته که در اين صورت صحيح است.

مسأله 1760 :

اگر انسان احتمال بدهد که روزه برايش ضرر دارد، و از آن احتمال ترس براي او پيدا شود چنانچه احتمال او در نظر مردم بجا باشد، نبايد روزه بگيرد و اگر روزه بگيرد صحيح نيست مگر بصورت مسأله قبلي‌باشد.

مسأله 1761 :

کسي که عقيده‌اش اين است که روزه براي او ضرر ندارد، اگر روزه بگيرد و بعد از مغرب بفهمد روزه براي او ضرر داشته، روزه او صحيح است.

مسأله 1762 :

غير از روزه‌هايي که گفته شد، روزه‌هاي حرام ديگري هم هست که در کتاب‌هاي مفصّل گفته شده است.

مسأله 1763 :

روزه روز عاشورا وروزي که انسان شک دارد روز عرفه است يا عيد قربان مکروه است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

Powered by TayaCMS