نیت (آیت الله سید محمد صادق روحانی)

نیت (آیت الله سید محمد صادق روحانی)

نيت

مسأله 1551 :

لازم نيست انيسان نيت روزه را از قلب خود بگذراند ، يا مثلا بگويد فردا را روزه مى گيرم ، بلکه همينقدر که براى انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا غروب خورشيد کارى که روزه را باطل مى کند انجام ندهد کافى است ، وبراى آنکه يقين کند تمام اين مدت را روزه بوده ، بايد مقدارى پيش از اذان صبح ومقدارى هم بعد از غروب از انجام کارى که روزه را باطل مى کند خوددارى نمايد .

مسأله 1552 :

انسان مى تواند در هر شب از ماه رمضان براى روزه فرداى آن نيت کند ، وبهتر است که اول ماه هم نيت روزه همه ماه را بنمايد .

مسأله 1553 :

وقت نيت روزه ماه رمضان از اول شب است تا اذان صبح .

مسأله 1554 :

وقت نيت روزه مستحبى از اول شب است تا موقعى که به اندازه نيت کردن غروب شمس وقت مانده باشد که اگر تا اين وقت کارى که روزه را باطل مى کند انجان نداده باشد ونيت روزه مستحبى کند روزه او صحيح است .

/ صفحة 270 /

مسأله 1555 :

کسى که پيش از اذان صبح بدون نيت روزه خوابيده است اگر پيش از ظهر بيدار شود ونيت کند ، روزه او صحيح است واگر بعد از ظهر بيدار شود نمى تواند نيت روزه واجب نمايد .

مسأله 1556 :

اگر بخواهد غير روزه رمضان روزه ديگرى بگيرد ، بايد آن را معين نمايد ، مثلا نيت کند که روزه قضاء يا روزه نذر مى گيرم ، ولى در ماه رمضان لازم نيست نيت کند که روزه ماه رمضان مى گيرم ، بلکه اگر نداند ماه رمضان است يا فراموش نمايد وروزه ديگرى را نيت کند روزه ماه رمضان حساب مى شود .

مسأله 1557 :

اگر بداند ماه رمضان است وعمدا نيت روزه غر رمضان کند ، نه روزه رمضان حساب مى شود ونه روزه اى که قصد کرده است .

مسأله 1558 :

اگر مثلا به نيت روز اول ماه روزه بگيرد ، بعد بفهمد دوم يا سوم بوده روزه او صحيح است .

مسأله 1559 :

اگر پيش از اذان صبح نيت کند وبيهوش شود ودر بين روز بهوش آيد ، بايد روزه آن روز را تمام نمايد ولازم نيست قضاى آن را بجاز آورد .

مسأله 1560 :

اگر پيش از اذان صبح نيت کند ومست شود ودر بين روز بهوش آيد ، بايد روزه آن روز را تمام کند ولازم نيست قضاى آن را بجا آورد .

مسأله 1561 :

اگر پيش از اذان صبح نيت کند وبخوابد وبعد از مغرب بيدار شود ، روزه اش صحيح است .

مسأله 1562 :

اگر نداند يا فراموش کند که ماه رمضان است وپيش از ظهر ملتفت شود ، چنانچه کارى که روزه را باطل مى کند انجام نداده باشد ، بايد نيت کند وروزه او صحيح است . واگر کارى که روزه را باطل مى کند انجام داده باشد ، يا بعد از ظهر ملتفت شود که ماه رمضان است ، روزه او باطل مى باشد . ولى بايد تا مغرب کارى که روزه را باطل مى کند انجان ندهد وبعد از رمضان هم آن روزه را قضاء نمايد .

/ صفحة 271 /

مسأله 1563 :

اگر بچه پيش از اذان صبح ماه رمضان بالغ شود بايد روزه بگيرد واگر بعد از اذان بالغ شود ، روزه آن روز بر او واجب نيست ، مگر آنکه بچه قصد روزه مستحبى کرده باشد ودر روز بالغ شود ، در اين صورت اتمام آن روزه واجب است .

مسأله 1564 :

کسى که براى بجا آوردن روزه ميتى اجير شده ، اگر روزه مستحبى بگيرد اشکال ندارد . ولى کسى که روزه قضاء يا روزه واجب ديگرى دارد نمى تواند روزه مستحبى بگيرد وچنانچه فراموش کند وروزه مستحب بگيرد ، در صورتى که پيش از ظهر يادش بيايد ، روزه مستحبى او بهم مى خورد ومى تواند نيت خود را به روزه واجب برگرداند واگر بعد از ظهر ملتفت شود ، روزه او باطل است واگر بعد از مغرب يادش بيايد ، روزه اش صحيح است .

مسأله 1565 :

اگر غير از روزه ماه رمضان روزه معين ديگرى بر انسان واجب باشد ، مثلا نذر کرده باشد که روز معينى را روزه بگيرد چنانچه عمدا تا اذان صبح نيت نکند روزه اش باطل است وهمچنين اگر نداند که روزه آن روز بر او واجب است ، يا فراموش کند وپيش از ظهر يادش بيايد روزه اش باطل است .

مسأله 1566 :

اگر براى روزه اى که واجب است وروز آن معين نيست مثل روزه کفاره ، عمدا تا ظهر نيت نکند اشکال ندارد . بلکه اگر پيش از نيت تصميم داشته باشد که روزه نگيرد ، يا ترديد داشته باشد که بگيرد يا نه ، چنانچه کارى که روزه را باطل مى کند انجام نداده باشد وپيش از ظهر نيت کند ، روزه او صحيح است .

مسأله 1567 :

اگر در ماه رمضان پيش از ظهر کافر مسلمان شود روزه آن روز بر او واجب نيست وقضاء هم ندارد .

مسأله 1568 :

اگر مريض پيش از ظهر ماه رمضان خوب شود واز اذان صبح تا آن وقت کارى که روزه را باطل مى کند انجام نداده باشد ، بايد نيت روزه کند وآن روز را روزه بگيرد وچنانچه بعد از ظهر خوب شود . روزه آن روز بر او واجب نيست .

/ صفحة 272 /

مسأله 1569 :

روزى را که انسان شک دارد آخر شعبان است يا اول رمضان واجب نيست روزه بگيرد واگر بخواهد روزه بگيرد ، نمى تواند نيت روزه رمضان کند بلکه بايد نيت کند که اگر رمضان است روزه رمضان واگر رمضان نيست روزه قضاء يا مانند آن باشد ، يا نيت کند امتثال امر واقعى فعلى را ، يا نيت روزه قضاء ومانند آن بنمايد وچنانچه بعد معلوم شود رمضن بوده از رمضان حساب مى شود .

مسأله 1570 :

اگر روزى را که شک دارد آخر شعبان است يا اول رمضان به نيت روزه قضاء يا روزه مستحبى ومانند آن روزه بگيرد ودر بين روز بفهمد که ماه رمضان است بايد نيت روزه رمضان کند .

مسأله 1571 :

اگر در روزه واجب معينى مثل روزه رمضان مردد شود که روزه خود را باطل کند يا نه ، يا قصد کند که روزه را باطل کند ، روزه اش باطل مى شود اگر چه از قصدى که کرده توبه نمايد وکارى هم که روزه را باطل مى کند انجام ندهد .

مسأله 1572 :

در روزه مستحب ورزوه واجبى که وقت آن معين نيست مثل روزه کفاره ، اگر قصد کند کارى که روزه را باطل مى کند انجام دهد ، يا مردد شود که بجا آورد يا نه ، چنانچه بجا نياورد وپيش از ظهر دوباره نيت روزه کند ، روزه او صحيح است .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS