وقت نماز مغرب و عشا (آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی)

وقت نماز مغرب و عشا (آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی)

وقت نماز مغرب و عشا

مسأله 743 :

مغرب موقعى است که سرخى طرف مشرق، که بعد از غروب آفتاب پيدا مى شود از بالاى سر انسان بگذرد.

مسأله 744 :

نماز مغرب و عشا هر کدام وقت مخصوص و مشترکى دارند: وقت مخصوص نماز مغرب از اول مغرب است تا وقتى که از مغرب به اندازه خواندن سه رکعت نماز بگذرد، که اگر کسى مثلاً مسافر باشد و تمام نماز عشا را سهواً در اين وقت بخواند نمازش باطل است. و وقت مخصوص نماز عشا براى مختار موقعى است که به اندازه خواندن نماز عشا به نصف شب مانده باشد، که اگر کسى تا اين موقع نماز مغرب را نخواند، بايد اول نماز عشا و بعد از آن نماز مغرب را بخواند. و بين وقت مخصوص نماز مغرب و وقت مخصوص نماز عشا وقت مشترک نماز مغرب و عشا است، که اگر کسى در اين وقت اشتباهاً نماز عشا را پيش از نماز مغرب بخواند و بعد از نماز ملتفت شود، نمازش صحيح است، و بايد نماز مغرب را بعد از آن بجا آورد.

مسأله 745 :

وقت مخصوص و مشترک که معنى آن در مسأله پيش گفته شد، براى اشخاص فرق مى کند، مثلاً اگر به اندازه خواندن دو رکعت نماز از اول ظهر بگذرد، وقت مخصوص نماز ظهر کسى که مسافر است تمام شده و داخل وقت مشترک مى شود. و براى کسى که مسافر نيست، بايد به اندازه خواندن چهار رکعت نماز بگذرد.

مسأله 746 :

اگر پيش از خواندن نماز مغرب، سهواً مشغول نماز عشا شود و در بين نماز بفهمد که اشتباه کرده، چنانچه تمام آنچه را که خوانده يا مقدارى از آنرا در وقت مشترک خوانده و به رکوع رکعت چهارم نرفته است بايد نيت را به نماز مغرب برگرداند و نماز را تمام کند و بعد نماز عشا را بخواند، و اگر به رکوع رکعت چهارم رفته بايد نماز را تمام کند، بعد نماز مغرب را بخواند. اما اگر تمام آنچه را که خوانده در وقت مخصوص نماز مغرب خوانده باشد باطل است. و بايد نماز مغرب و عشا را به ترتيب انجام دهد.

مسأله 747 :

آخر وقت نماز عشا براى مختار نصف شب است، و شب را بايد از اول غروب تا اذان صبح حساب کرد، نه تا اول آفتاب(1)

مسأله 748 :

اگر از روى معصيت، نماز عشا را تا نصف شب نخواند، بنابر احتياط مستحب، بايد تا قبل از اذان صبح، بدون اينکه نيت ادا و قضا کند بجا آورد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 
Powered by TayaCMS