نیت زکات‌‌ (آیت الله سید علی محمد دستغیب)

نیت زکات‌‌ (آیت الله سید علی محمد دستغیب)

نيّت زکات‌

مسأله 2027 :

انسان بايد زکات را به قصد قربت يعنى براى انجام فرمان خداوند عالم بدهد و در نيّت معيّن کند که آنچه را مى‌دهد زکات مال است، يا زکات فطره. ولى اگر مثلاً زکات گندم و جو بر او واجب باشد، لازم نيست معيّن کند چيزى را که مى‌دهد زکات گندم است يا زکات جو.

مسأله 2028 :

کسى که زکات چند مال بر او واجب شده، اگر مقدارى زکات بدهد و نيّت هيچ کدام آنها را نکند، چنانچه چيزى را که داده هم جنس يکى از آنها باشد، زکات همان جنس حساب مى‌شود و اگر هم جنس هيچ کدام آنها نباشد، به همه آنها قسمت مى‌شود پس کسى که زکات چهل گوسفند و زکات پانزده مثقال طلا بر او واجب است، اگر مثلاً يک گوسفند از بابت زکات بدهد و نيّت هيچ کدام آنها را نکند، زکات گوسفند حساب مى‌شود، ولى اگر مقدارى نقره بدهد، به زکاتى که براى گوسفند و طلا بدهکار است تقسيم مى‌شود.

مسأله 2029 :

اگر کسى را وکيل کند که زکات مال او را بدهد همين اندازه که مالک نيّت داشته باشد کافى است، خواه وکيل نيّت کند يا نه. و همين که مالک به وکيل مى‌گويد اين زکات را به فقير بدهد نيّت است.

مسأله 2030 :

اگر مالک يا وکيل او بدون قصد قربت زکات را به فقير بدهد و پيش از آن که آن مال از بين برود، خود مالک، نيّت زکات کند، زکات حساب مى‌شود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS