احکام نماز میت (آیت الله میرزا جواد تبریزی (ره))

احکام نماز میت (آیت الله میرزا جواد تبریزی (ره))

احکام نماز ميّت

مسأله 593 :

نماز خواندن بر ميت مسلمان اگرچه بچه باشد واجب است، ولي بايد پدر و مادر و جد و جدّه آن بچه يا يکي از آنان مسلمان باشند و شش سال بچه تمام شده باشد.

مسأله 594 :

نماز ميت بايد بعد از غسل و حنوط و کفن کردن او خوانده شود و اگر پيش از اينها يا در بين اينها بخوانند، اگرچه از روي فراموشي يا ندانستن مسأله باشد کافي نيست.

مسأله 595 :

کسي که مي خواهد نماز ميت بخواند لازم نيست با وضو يا غسل يا تيمم باشد و بدن و لباسش پاک باشد و اگر لباس او غصبي هم باشد اشکال ندارد، اگرچه احتياط مستحب آن است که تمام چيزهايي را که در نمازهاي ديگر لازم است رعايت کند.

مسأله 596 :

کسي که به ميت نماز مي خواند، بايد رو به قبله باشد. و نيز واجب است ميت را مقابل او به پشت بخوابانند به طوري که سر او به طرف راست نمازگزار و پاي او به طرف چپ نمازگزار باشد.

مسأله 597 :

مکان نمازگزار بايد از جاي ميت پست تر يا بلندتر نباشد ولي پستي و بلندي مختصر اشکال ندارد.

مسأله 598 :

نمازگزار بايد از ميت دور نباشد ولي کسي که نماز ميت را به جماعت مي خواند اگر از ميت دور باشد چنانچه صفها به يکديگر متصل باشد اشکال ندارد.

مسأله 599 :

نمازگزار بايد مقابل ميت بايستد، ولي اگر نماز به جماعت خوانده شود و صف جماعت از دو طرف ميت بگذرد، نماز کساني که مقابل ميت نيستند اشکال ندارد.

مسأله 600 :

بين ميّت و نمازگزار بايد پرده يا ديوار يا چيزي مانند اينها نباشد ولي اگر ميت در تابوت و مانند آن باشد اشکال ندارد.

مسأله 601 :

در وقت خواندن نماز بايد عورت ميت پوشيده باشد و اگر کفن کردن او ممکن نيست بايد عورتش را اگرچه با تخته و آجر و مانند اينها باشد بپوشانند.

مسأله 602 :

نماز ميت را بايد ايستاده و با قصد قربت بخواند و در موقع نيت، ميت را معين کند، مثلاً نيت کند نماز مي خوانم بر اين ميت قربةً الي الله.

مسأله 603 :

اگر کسي نباشد که بتواند نماز ميت را ايستاده بخواند، مي شود نشسته بر او نماز خواند.

مسأله 604 :

اگر ميت وصيت کرده باشد که شخص معيني بر او نماز بخواند، احتياط واجب آن است که آن شخص از ولي ميت اجازه بگيرد و بر ولّي هم بنابر احتياط واجب، واجب است که اجازه بدهد.

مسأله 605 :

مکروه است بر ميّت چند مرتبه نماز بخوانند، ولي اگر ميّت اهل علم و تقوي باشد مکروه نيست.

مسأله 606 :

اگر ميت را عمداً يا از روي فراموشي يا به جهت عذري بدون نماز دفن کنند يا بعد از دفن معلوم شود، نمازي که بر او خوانده شده باطل بوده است، تا وقتي جسد او از هم نپاشيده واجب است با شرطهايي که براي نماز ميّت گفته شد به قبرش نماز بخوانند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

Powered by TayaCMS