معامله نقد و نسیه

معامله نقد و نسیه

معامله نقد و نسيه

سوال 773 :

شخصى در مغازه اى حساب دارد و ماهيانه حسابش را به صاحب مغازه مى پردازد، اگر صاحب مغازه مبلغى زيادتر از حسابش از ايشان بگيرد، بدون اين که طرف بفهمد، چطور است؟

جواب :

تفاوت قيمت فروش نقد و نسيه اشکالى ندارد، ولى بايد به طرف مقابل گفته شود که جنس را نقداً به فلان قيمت و نسيه را به قيمت بيشترى مى فروشم.

سوال 774 :

اين جانب مى خواهم منزل يا زمينى را نقداً قولنامه نمايم و به شخص ديگرى به قيمت گرانتر در مقابل چک مدّت دار بفروشم، اين معامله چه حکمى دارد؟

جواب :

اگر هر دو معامله به صورت قطعى و جدّى با شرايط انجام گيرد اشکالى ندارد.

سوال 775 :

فروش جنس قبل از تحويل گرفتن چه صورتى دارد؟

جواب :

جنسى را که سلف خريده اند نمى توانند پيش از رسيدن مدّت به ديگرى بفروشند; ولى فروختن آن بعد از رسيدن مدّت، هرچند آن را تحويل نگرفته باشند، بى مانع است.

سوال 776 :

در خريد و فروش و تفاوت نقد و نسيه نياز به محاسبه قيمت بر اساس بازار مى باشد، آيا اين گونه محاسبات صحيح است؟

جواب :

در صورتى که بعد از محاسبه، قيمت را يک جا حساب کنند; مثلاً بگويند: «نقد اين مبلغ و نسيه اين مبلغ» و مشترى يکى را انتخاب نمايد، اشکالى ندارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

معامله نقد و نسیه

استفاءسایر مراجع

No image

احکام معاملات‌

No image

احکام کسب و کار حرام

جدیدترین ها در این موضوع

No image

مصرف خمس (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

مال خمسی، به شش سهم تقسیم می شود: سه سهم (نصف خمس آن، برای خدا و پیامبر و امام تلاافته است که به امام می رسد، و در دوران غیبت باید آن را به فقیه جامع شرایط فتوا پرداخت کنند....
No image

احکام خرید و فروش (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

بر هر بالغ و عاقل، لازم است احکام معاملات را برابر فتوای فقيهان جامع شرایط یاد بگیرد تا به حرام آلوده نشود و معامله باطلی انجام ندهد....
No image

شرایط فروشنده و خریدار (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

فروشنده و خریدار باید دارای اوصاف زیر باشند: ۱. بالغ باشند. ۲- عاقل باشند، نه دیوانه. ۳. رشید باشند، نه سفيه. ۴. قصد جدی نسبت به معامله داشته باشند، نه شوخی. ۵. مجبور دیگری نباشند، بلکه مختار باشند.....
Powered by TayaCMS