تکبيرة الاحرام
مسأله 957 :
گفتن الله اکبر در اول هر نماز واجب ورکن است و بايد حروف الله و حروف اکبر و دو کلمه الله و اکبر را پشت سر هم بگويد، و نيز بايد اين دو کلمه بعربى صحيح گفته شود و اگر بعربى غلط بگويد، يا مثلا ترجمه آن را بفارسى بگويد صحيح نيست.
مسأله 958 :
احتياط مستحب آنست که تکبيرة الاحرام نماز را بچيزى که پيش از آن مىخواند، مثلا باقامه يا بدعائى که پيش از تکبير مىخواند نچسباند.
مسأله 959 :
اگر انسان بخواهد الله اکبر را بچيزى که بعد از آن مىخواند مثلا به بسم الله الرحمن الرحيم بچسباند، بهتر آنست که (راء) اکبر را پيش بدهد ولى احتياط واجب آنست که در نماز واجب نچسباند.
مسأله 960 :
موقع گفتن تکبيرة الاحرام بايد بدن آرام باشد، و اگر عمدا در حالى که بدنش حرکت دارد، تکبيرة الاحرام را بگويد باطل است.
مسأله 961 :
تکبير وحمد وسوره وذکر ودعا را بايد طورى بخواند که خودش بشنود، و اگر بواسطه سنگينى يا کرى گوش يا سر و صداى زياد نمىشنود، بايد طورى بگويد که اگر مانعى نباشد بشنود.
مسأله 962 :
کسى که بواسطه عارضه اى لال است يا زبان او مرضى دارد که نمىتواند الله اکبر را بگويد بايد بهر طورى که مىتواند بگويد، واگر هيچ نمىتواند بگويد، بنابر احتياط بايد در قلب خود بگذراند، و براى تکبير اشاره کند و زبانش را هم اگر مىتواند حرکت دهد.
مسأله 963 :
مستحب است بعد از تکبيرة الاحرام بگويد: ((يا محسن قد أتاک المسيء وقد أمرت المحسن ان يتجاوز عن المسيء أنت المحسن وأنا المسيء بحق محمد و آل محمد صلى على محمد وآل محمد وتجاوز عن قبيح ما تعلم مني)) يعنى اى خدائى که به بندگان احسان مىکنى بنده گنه کار بدر خانه تو آمده وتو امر کرده اى که نيکوکار از گناهکار بگذرد، تو نيکوکارى و من گناهکار، بحق محمد و آل محمد رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بديهائى که ميدانى از من سر زده بگذر.
مسأله 964 :
مستحب است موقع گفتن تکبير اول نماز و تکبيرهاى بين نماز دستها را تا مقابل گوشها بالا ببرد.
مسأله 965 :
: اگر شک کند که تکبيرة الاحرام را گفته يا نه، چنانچه مشغول خواندن چيزى از قرائت شده، بشک خود اعتنا نکند، و اگر چيزى نخوانده، بايد تکبير را بگويد.
مسأله 966 :
اگر بعد از گفتن تکبيرة الاحرام شک کند که آنرا صحيح گفته يا نه، چه مشغول خواندن چيزى شده باشد يا نه بشک خود اعتنا نکند.