احکام ظرفها (آیت الله محمد فاضل لنکرانی (ره))

احکام ظرفها (آیت الله محمد فاضل لنکرانی (ره))

احکام ظرفها

مسأله 227 :

ظرفى که از پوست سگ يا خوک يا مردار ساخته شده خوردن و آشاميدن در آن ظرف حرام است، و نبايد آن ظرف را در وضو و غسل و کارهايى که بايد با چيز پاک انجام داد استعمال کنند. بلکه احتياط واجب آن است که چرم سگ و خوک و مردار اگرچه ظرف هم نباشد استعمال نکنند.

مسأله 228 :

خوردن و آشاميدن از ظرف طلا و نقره و استعمال آنها، حرام است، حتّى استعمال آنها در زينت اطاق حرام مى باشد، ولى نگاه داشتن آنها حرام نمى باشد

مسأله 229 :

ساختن ظرف طلا و نقره و اجرتى که براى آن مى گيرند حرام نيست.

مسأله 230 :

خريد و فروش ظرف طلا و نقره و پولى را که فروشنده مى گيرد

[49]

حرام نيست.

مسأله 231 :

دستگيره استکان که از طلا يا نقره مى سازند اگر بعد از برداشتن استکان، به آن ظرف گفته شود، استعمال آن چه به تنهائى و چه با استکان، حرام است و اگر ظرف به آن گفته نشود استعمال آن مانعى ندارد.

مسأله 232 :

استعمال ظرفى که روى آن را آب طلا يا آب نقره داده اند اشکال ندارد.

مسأله 233 :

اگر فلزى را با طلا يا نقره مخلوط کنند و ظرف بسازند چنانچه مقدار آن فلز به قدرى زياد باشد که ظرف طلا يا نقره به آن ظرف نگويند استعمال آن مانعى ندارد.

مسأله 234 :

اگر انسان غذائى را که در ظرف طلا يا نقره است فقط به قصد خالى نمودن ظرف طلا و نقره در ظرف ديگر خالى کند، اين استعمال حرام مى باشد. اما اگر بخواهد غذا را بخورد و چون در ظرف طلا و نقره حرام است غذا را در ظرف ديگر بريزد اشکال ندارد. و در هر صورت غذا خوردن از ظرف دوم که طلا و نقره نيست اشکال ندارد.

مسأله 235 :

استعمال بادگير قليان و غلاف شمشير و کارد و قاب قرآن اگر از طلا يا نقره باشد اشکال ندارد و همچنين عطردان و سرمه دان و مثل اينها.

مسأله 236 :

استعمال ظرف طلا يا نقره در حال ناچارى اشکال ندارد ولى براى وضو و غسل در حال ناچارى هم نمى شود ظرف طلا و نقره را استعمال کرد.

مسأله 237 :

استعمال ظرفى که معلوم نيست از طلا يا نقره است يا از چيز ديگر اشکال ندارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

Powered by TayaCMS