احکام غسل باطل (آیت الله سید علی خامنه ای)

احکام غسل باطل (آیت الله سید علی خامنه ای)

احکام غسل باطل‌

سوال 194 :

کسى که به سن تکليف رسيده ولى جاهل به وجوب غسل و کيفيت آن بوده و بعد از گذشت مدتى در حدود ده سال متوجه مسأله تقليد و وجوب غسل بر او شده است، چه حکمى دارد؟ وظيفه او نسبت به قضاى نمازها و روزه‌هاى گذشته‌اش چيست؟

ج: قضاى نمازهائى که در حال جنابت خوانده، بر او واجب است، و همچنين قضاى روزه هم در صورتى که مى‌دانسته جنب است، ولى جاهل به وجوب غسل بر جنب براى روزه گرفتن بوده، بر او واجب است.

سوال 195 :

جوانى بر اثر نادانى قبل از چهارده سالگى و بعد از آن، اقدام به استمناء مى‌کرده که بر اثر آن از او منى خارج مى‌شده، ولى نمى‌دانسته که خروج منى باعث جنابت مى‌شود و بايد براى نماز و روزه غسل کند، تکليف او چيست؟ آيا براى مدتى که استمناء مى‌کرده و منى از او خارج مى‌شده، غسل بر او واجب است؟ آيا نماز و روزه‌هاى او از گذشته تا حال که در حال جنابت انجام گرفته باطل بوده و قضاى آنها واجب است؟

ج: براى هر چند بار خروج منى اگر تا به حال غسل نکرده است يک غسل جنابت کافى است، و بايد همه نمازهائى را که يقين دارد در حال جنابت خوانده است، قضا نمايد. و اگر در شبهاى ماه رمضان جاهل به اصل جنابت بوده، روزه‌هاى او قضا ندارد و محکوم به صحت است. ولى اگر عالم به خروج منى و جنابت بوده و نمى‌دانسته که براى صحت روزه، غسل بر او واجب است، بايد روزه همه روزهائى را که در حال جنابت گرفته است قضا نمايد.

سوال 196 :

شخصى که بعد از جنابت، غسل خود را به طور باطل و اشتباه انجام مى‌دهد، با توجه به جهل او به اين مسأله، نمازهائى را که با اين غسل مى‌خواند، چه حکمى دارند؟

ج: نماز با غسل باطل، باطل است و بايد اعاده يا قضا شود.

سوال 197 :

به قصد انجام يکى از غسل‌هاى واجب غسل کردم. پس از خروج از حمام متوجه شدم ترتيب را رعايت نکرده‌ام، و چون احتمال مى‌دادم که نيّت ترتيب کافى است، دوباره غسل نکردم. اکنون در کارم متحيّر هستم، آيا قضاى همه نمازهائى که خوانده‌ام، واجب است؟

ج: اگر احتمال صحت غسل را مى‌دهيد و در وقت غسل متوجه انجام آنچه در صحت غسل معتبر است بوده‌ايد، چيزى بر عهده شما نيست. بله، اگر يقين به بطلان غسل پيدا کنيد، قضاى همه نمازها بر شما واجب است.

سوال 198 :

من غسل جنابت را به اين ترتيب انجام مى‌داده‌ام که ابتدا سمت راست بدن بعد سر و سپس قسمت چپ بدن را مى‌شستم. در سوال و تحقيق در اين زمينه هم کوتاهى کرده‌ام، نماز و روزه‌ام چه حکمى دارند؟

ج: غسل به کيفيت مذکور باطل است و موجب رفع حدث نمى‌شود. لذا نمازهائى که با چنين غسلى خوانده شده، باطل و قضاى آنها واجب است. ولى روزه‌ها با فرض اينکه معتقد به صحت غسل به صورت مذکور بوده‌ايد و بقاى شما بر جنابت، عمدى نبوده است، محکوم به صحت است.

سوال 199 :

آيا خواندن سوره‌هايى که سجده واجب دارند، بر جنب حرام است؟

ج: از جمله کارهائى که بر جنب حرام است، خواندن خصوص آيات سجده اين سوره‌ها است، ولى خواندن ساير آيات از اين سوره‌ها اشکال ندارد.

Powered by TayaCMS