4- آب باران (آیت الله سید ابوالقاسم موسوی خویی (ره))

4- آب باران (آیت الله سید ابوالقاسم موسوی خویی (ره))

4 - آب باران

مسأله 37 :

چيزى که نجس است و عين نجاست در آن نيست بهر جاى آن يکمرتبه باران برسد پاک مىشود و در فرش و لباس و مانند اينها فشار لازم نيست ولى باريدن دو سه قطره فائده ندارد، بلکه بايد طورى باشد که بگويند باران مىآيد.

مسأله 38 :

اگر باران بر عين نجس ببارد و بجاى ديگر ترشح کند، چنانچه عين نجاست همراه آن نباشد و بو يا رنگ يا مزه نجاست گرفته باشد پاک است، پس اگر باران بر خون ببارد و ترشح کند، چنانچه ذره اى خون در آن باشد، يا آن که بو يا رنگ يا مزه خون گرفته باشد نجس مىباشد.

مسأله 39 :

اگر بر سقف عمارت يا روى بام آن، عين نجاست باشد، تا وقتى باران ببام ميبارد، آبى که بچيز نجس رسيده و از سقف يا ناودان مىريزد پاک است، ولى بعد از قطع شدن باران اگر معلوم باشد آبى که مىريزد، بچيز نجس رسيده است، نجس مىباشد.

مسأله 40 :

زمين نجسى که باران بر آن ببارد پاک مىشود، و اگر باران بر زمين جارى شود ودر حال باريدن بجاى نجسى که زير سقف است برسد آنرا نيز پاک مىکند.

مسأله 41 :

خاک نجسى که بواسطه باران گل مىشود، پاک است.

مسأله 42 :

هر گاه آب باران در جائى جمع شود، اگر چه کمتر از کر باشد موقعيکه باران مىآيد چيز نجسى را در آن بشويند و آب بو يا رنگ يا مزه نجاست نگيرد آن چيز نجس پاک مىشود.

مسأله 43 :

اگر بر فرش پاکى که روى زمين نجس است باران ببارد، و بر آن زمين نجس جارى شود، فرش نجس نمىشود و زمين هم پاک مىگردد. در حال باريدن از فرش بزمين برسد فرش نجس نمىشود و زمين هم پاک مىگردد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS