احکام کفالت (آیت الله سید ابوالقاسم موسوی خویی (ره))

احکام کفالت (آیت الله سید ابوالقاسم موسوی خویی (ره))

احکام کفالت

مسأله 2331 :

کفالت آنست که انسان متعهد شود که هر وقت طلبکار بدهکار را خواست، بدست او بدهد و به کسى که اين طور متعهد مىشود کفيل مىگويند.

مسأله 2332 :

کفالت در صورتى صحيح است که کفيل به هر لفظى اگر چه عربى نباشد يا به عملى به طلبکار بفهماند که من متعهدم هر وقت بدهکار خود را بخواهى به دست تو بدهم و طلبکار هم قبول نمايد.

مسأله 2333 :

کفيل بايد مکلف و عاقل باشد و سفيه و مفلس نباشد و او را در کفالت مجبور نکرده باشند و بتواند کسى را که کفيل او شده حاضر نمايد.

مسأله 2334 :

يکى از پنج چيز، کفالت را بهم ميزند: (اول) کفيل بدهکار را به دست طلبکار بدهد. (دوم) طلب طلبکار داده شود. (سوم) طلبکار از طلب خود بگذرد. (چهارم) بدهکار بميرد. (پنجم) طلبکار کفيل را از کفالت آزاد کند.

مسأله 2335 :

اگر کسى به زور بدهکار را از دست طلبکار رها کند چنانچه طلبکار دسترسى به او نداشته باشد، کسى که بدهکار را رها کرده، بايد او را به دست طلبکار بدهد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

پر بازدیدترین ها

No image

احکام خرید و فروش (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

بر هر بالغ و عاقل، لازم است احکام معاملات را برابر فتوای فقيهان جامع شرایط یاد بگیرد تا به حرام آلوده نشود و معامله باطلی انجام ندهد....
No image

شرایط فروشنده و خریدار (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

فروشنده و خریدار باید دارای اوصاف زیر باشند: ۱. بالغ باشند. ۲- عاقل باشند، نه دیوانه. ۳. رشید باشند، نه سفيه. ۴. قصد جدی نسبت به معامله داشته باشند، نه شوخی. ۵. مجبور دیگری نباشند، بلکه مختار باشند.....
Powered by TayaCMS