احکام شیردادن (آیت الله سید علی محمد دستغیب)

احکام شیردادن (آیت الله سید علی محمد دستغیب)

احکام شير دادن‌

مسأله 2555 :

اگر زنى بچّه‌اى را با شرايطى که در مسأله 2565 گفته خواهد شد، شير دهد، آن بچّه با اين عدّه محرم مى‌شود:

اوّل: خود زن که او را مادر رضاعى مى‌گويند.

دوم: شوهر زن که شير مال اوست و او را پدر رضاعى مى‌گويند.

سوم: پدر و مادر آن زن هرچه بالا روند، اگرچه پدر و مادر رضاعى او باشند.

چهارم: بچّه‌هايى که از آن زن به دنيا آمده‌اند، يا به دنيا مى‌آيند و همچنين فرزندان رضاعى او در صورتى که از همين شوهر به آنها شير داده باشد.

پنجم: بچّه‌هاى اولاد آن زن هرچه پايين روند، چه از اولاد او به دنيا آمده، يا اولاد او آن بچّه‌ها را شير داده باشند.

ششم: خواهر و برادر آن زن اگرچه رضاعى باشند، يعنى بواسطه شير خوردن، با آن زن خواهر و برادر شده باشند.

هفتم: عمو و عمّه آن زن اگرچه رضاعى باشند.

هشتم: دايى و خاله آن زن اگرچه رضاعى باشند.

نهم: اولاد شوهر آن زن که شير مال آن شوهر است، هرچه پايين روند، اگرچه اولاد رضاعى او باشند و مادر رضاعى آنها هم يکى نباشد.

دهم: پدر و مادر شوهر آن زن که شير مال آن شوهر است، هرچه بالا روند اگرچه رضاعى باشند.

يازدهم: خواهر و برادر شوهرى که شير مال اوست اگرچه خواهر و برادر رضاعى او باشند.

دوازدهم: عمو و عمّه و دايى و خاله شوهرى که شير مال اوست هرچه بالا روند، اگرچه رضاعى باشند. و نيز عدّه ديگرى هم که در مسائل بعد گفته مى‌شود، بواسطه شير دادن محرم مى‌شوند.

مسأله 2556 :

اگر زنى بچّه‌اى را با شرايطى که در مسأله 2565 گفته مى‌شود شير دهد، پدر آن بچّه نمى‌تواند با دخترهايى که از آن زن به دنيا آمده‌اند ازدواج کند. و نيز نمى‌تواند دخترهاى شوهرى را که شير مال اوست براى خود عقد نمايد، و در هر دو صورت چنانچه يکى از آنها فعلاً زن او باشند عقد او بنابر احتياط واجب باطل مى‌شود، امّا جايز است که دخترهاى رضاعى او را براى خود عقد نمايد و همچنين جايز است با دخترهاى رضاعى آن زن ازدواج کند. اگرچه احتياط مستحب آن است که با آنان ازدواج نکند و نگاه محرمانه يعنى نگاهى که انسان مى‌تواند به محرم‌هاى خود کند به آنان ننمايد.

مسأله 2557 :

اگر زنى بچّه‌اى را با شرايطى که در مسأله 2565 گفته مى‌شود شير دهد، شوهر آن زن که صاحب شير است به خواهرهاى آن بچّه محرم نمى‌شود. و نيز خويشانِ شوهر به خواهر و برادر آن بچّه محرم نمى‌شوند.

مسأله 2558 :

اگر زنى بچّه‌اى را شير دهد، به برادرهاى آن بچّه محرم نمى‌شود. و نيز خويشان آن زن به برادر و خواهر بچّه‌اى که شير خورده محرم نمى‌شوند.

مسأله 2559 :

اگر انسان با زنى که دخترى را شير کامل داده ازدواج کند و با آن زن نزديکى نمايد، ديگر نمى‌تواند آن دختر را براى خود عقد کند.

مسأله 2560 :

اگر انسان با دخترى ازدواج کند، بنابر احتياط واجب ديگر نمى‌تواند با زنى که آن دختر را شير کامل داده ازدواج نمايد.

مسأله 2561 :

انسان نمى‌تواند با دخترى که مادر يا مادربزرگ انسان او را شير کامل داده ازدواج کند. و نيز اگر زن پدر انسان از شير پدر او دخترى را شير داده باشد، انسان نمى‌تواند با آن دختر ازدواج نمايد و چنانچه دختر شيرخوارى را براى خود عقد کند بعد مادر يا مادربزرگ يا زن پدر او از شير همان پدر، آن دختر را شير دهد، عقد باطل مى‌شود.

مسأله 2562 :

با دخترى که خواهر، يا زن برادر انسان از شير برادرش او را شير کامل داده نمى‌شود ازدواج کرد و همچنين است اگر خواهرزاده يا برادرزاده، يا نوه خواهر يا نوه برادر انسان آن دختر را شير داده باشد.

مسأله 2563 :

اگر زنى بچّه دختر خود را شير دهد، آن دختر به شوهر خود حرام مى‌شود. و همچنين است اگر بچّه‌اى را که شوهر دخترش از زن ديگر دارد شير دهد. ولى اگر بچّه پسر خود را شير دهد، زنِ پسرش که مادر آن طفل شيرخوار است بر شوهر خود حرام نمى‌شود.

مسأله 2564 :

اگر زن پدرِ دخترى، بچّه شوهر آن دختر را از شير آن پدر شير دهد، آن دختر به شوهر خود حرام مى‌شود، چه بچّه از همان دختر يا از زن ديگر شوهر او باشد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS