شرط ششم لباس نمازگزار (آیت الله حسین وحید خراسانی)

شرط ششم لباس نمازگزار (آیت الله حسین وحید خراسانی)

شرط ششم

مسأله 840 :

لباس مرد نمازگزار بايد ابريشم خالص نباشد ، و همچنين است بنابر احتياط واجب مثل عرقچين و بند شلوار ، و در غير نماز هم پوشيدن لباسى که ابريشم خالص باشد براى مردان حرام است .

مسأله 841 :

اگر تمام آستر لباس يا مقدارى از آن ابريشم خالص باشد ، پوشيدن آن بر مرد حرام ، و نماز در آن باطل است .

مسأله 842 :

لباسى را که نمى داند از ابريشم خالص است يا چيز ديگر ، پوشيدن آن جايز و نماز خواندن در آن اشکال ندارد .

مسأله 843 :

دستمال ابريشمى و مانند آن ، اگر در جيب مرد باشد اشکال ندارد ، و نماز را باطل نمى کند .

مسأله 844 :

پوشيدن لباس ابريشمى براى زن در نماز و غير نماز اشکال ندارد .

مسأله 845 :

پوشيدن لباس غصبى و ابريشمى خالص و طلا باف در حال ناچارى مانعى ندارد ، و نيز کسى که ناچار است لباس بپوشد و لباس ديگرى تا آخر وقت غير از اينها ندارد ، مى تواند با اين لباسها نماز بخواند .

مسأله 846 :

اگر غير از لباس غصبى و لباسى که از اجزاء مردار تهيه شده ، لباس ديگرى تا آخر وقت ندارد ، و ناچار نيست لباس بپوشد ، بايد به دستورى که براى برهنگان در مسألهء " 803 " ذکر شد ، نماز بخواند .

مسأله 847 :

اگر غير از لباسى که از اجزاء حيوان حرام گوشت تهيه شده لباس ديگرى تا آخر وقت ندارد ، چنانچه در پوشيدن لباس ناچار باشد ، مى تواند با همان لباس نماز بخواند ، و اگر ناچار نباشد بايد به دستورى که براى برهنگان ذکر شد نماز را به جا آورد .

مسأله 848 :

اگر مرد غير از لباس ابريشمى خالص يا طلا باف لباس ديگرى تا آخر وقت نداشته باشد ، چنانچه در پوشيدن لباس ناچار نباشد ، بايد به دستورى که براى برهنگان ذکر شد ، نماز بخواند .

مسأله 849 :

اگر چيزى ندارد که در نماز عورت خود را با آن بپوشاند ، واجب است اگر چه به کرايه يا خريدارى باشد تهيه نمايد ، ولى اگر تهيهء آن به قدرى پول لازم دارد که نسبت به دارايى او زياد است ، يا طورى است که اگر پول را به مصرف لباس برساند به حال او ضرر دارد ، تهيهء آن لازم نيست ، و مى تواند به دستورى که براى برهنگان ذکر شد نماز بخواند ، يا تحمل ضرر کند و با ساتر نماز بخواند .

مسأله 850 :

کسى که لباس ندارد ، اگر ديگرى لباس به او ببخشد يا عاريه دهد ، چنانچه قبول کردن آن براى او حرجى نباشد بايد قبول کند ، بلکه اگر عاريه کردن يا طلب بخشش براى او حرجى نيست ، بايد از کسى که لباس دارد طلب بخشش يا عاريه نمايد .

مسأله 851 :

پوشيدن لباسى که پارچه يا رنگ يا دوخت آن براى کسى که مى خواهد آن را بپوشد معمول نيست ، در صورتى که موجب هتک حرمت او ، يا موجب شهرت و انگشت نما شدنش بشود حرام است ، و اگر با آن در نماز ستر عورت کند بعيد نيست که حکمش حکم لباس غصبى باشد که در مسألهء " 821 " گذشت .

مسأله 852 :

اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه بپوشد ، در صورتى که زى - پوشش - خود قرار دهد ، بنابر احتياط حرام است ، و ستر عورت با آن در نماز بنابر احتياط موجب بطلان است .

مسأله 853 :

کسى که بايد خوابيده نماز بخواند ، اگر لحافش از اجزاء حيوان حرام گوشت باشد ، نماز در آن جايز نيست ، و همچنين اگر تشکش از اجزاء حيوان حرام گوشت باشد و به خود بپيچد ، و اگر نجس باشد يا ابريشم يا طلاباف و نمازگزار مرد باشد ، بنابر احتياط واجب در آن نماز نخواند .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 
Powered by TayaCMS