احکام سرقفلی (آیت الله حسین مظاهری)

احکام سرقفلی (آیت الله حسین مظاهری)

سرقفلى

مسأله :

سرقفلى که امروز در ميان مردم متداول است اقسامى دارد:

1 - کسى ملکى را اجاره کند و هنگامى که مدّت اجاره به سر رسيد بدون اذن صاحب ملک پولى از ديگرى بگيرد و آن ملک را واگذار به او کند و اينگونه سرقفلى حرام است و براى دومى توقّف در آن ملک حرام است، خواه ارزش ملک بالا رفته باشد يا نه.

2 - کسى ملکى را با دادن سرقفلى به صاحب آن يا بدون دادن سرقفلى براى مدّتى اجاره کند، مى‌تواند ملک را به ديگرى با همان مدّتى که اجاره کرده است، اجاره دهد و از او سرقفلى بگيرد.

3 - ملکى را از صاحب ملک با دادن سرقفلى اجاره کند و در ضمن عقد شرط کند که بتواند به ديگرى با گرفتن سرقفلى اجاره دهد، و گرفتن اينگونه سرقفلى نيز جايز است.

4 - مستأجر با موجر در ضمن عقد اجاره شرط کند که مال‌الاجاره را تا مدّتى زياد نکند و حقّ اخراج او را از محلّ نداشته باشد، در اين صورت مى‌تواند براى واگذارى محل مبلغى از او يا از غير او بگيرد و اينگونه سرقفلى نيز حلال است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

پر بازدیدترین ها

No image

احکام خرید و فروش (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

بر هر بالغ و عاقل، لازم است احکام معاملات را برابر فتوای فقيهان جامع شرایط یاد بگیرد تا به حرام آلوده نشود و معامله باطلی انجام ندهد....
No image

شرایط فروشنده و خریدار (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

فروشنده و خریدار باید دارای اوصاف زیر باشند: ۱. بالغ باشند. ۲- عاقل باشند، نه دیوانه. ۳. رشید باشند، نه سفيه. ۴. قصد جدی نسبت به معامله داشته باشند، نه شوخی. ۵. مجبور دیگری نباشند، بلکه مختار باشند.....
Powered by TayaCMS