نماز هایی که باید به ترتیب خوانده شوند (آیت الله سید محمد علوی گرگانی)

نماز هایی که باید به ترتیب خوانده شوند (آیت الله سید محمد علوی گرگانی)

نمازهايي که بايد به ترتيب خوانده شود

مسأله 763 :

انسان بايد نماز عصر را بعد از نماز ظهر، ونماز عشا را بعد از نماز مغرب بخواند و اگر عمداً نماز عصر را پيش از نماز ظهر ونماز عشا را پيش از نماز مغرب بخواند باطل است.

مسأله 764 :

اگر به نيّت نماز ظهر، مشغول نماز شود و در بين نماز يادش بيايد که نماز ظهر را خوانده است، نمي‌تواند نيّت را به نماز عصر برگرداند، بلکه بايد نماز را بشکند ونماز عصر را بخواند وهمينطور است در نماز مغرب وعشا.

مسأله 765 :

اگر در بين نماز عصر يقين کند که نماز ظهر را نخوانده است ونيّت را به نماز ظهر برگرداند، چنانچه يادش بيايد که نماز ظهر را خوانده بود، بنابر احتياط مستحبّ نيّت را به نماز عصر برگرداند و بعد ازتمام کردن نماز، دوباره نماز عصر را بخواند، اگر بعد از برگرداندن نيّت عملي انجام نداده باشد، و اگر بعد ازنيّت عملي انجام داده احتياط واجب مي‌شود.

مسأله 766 :

اگر در بين نماز عصر شک کند که نماز ظهر را خوانده يا نه، بنابر احتياط مستحبّ نيّت را به نماز ظهر برگرداند ولي اگر وقت به قدري کم است که بعد از تمام شدن نماز، مغرب مي‌شود اعتناء به آن شک نکند و بنا بگذارد ظهر را بجا آورده و به نيّت نماز عصر، نماز را تمام کند واعتناء به شکّ خود ننمايد.

مسأله 767 :

اگر در نماز عشاء پيش از رکوع رکعت چهارم شک کند که نماز مغرب را خوانده يا نه، چنانچه وقت به قدري کم است که بعد از تمام شدن نماز نصف شب مي‌شود، بايد به نيّت عشا نماز را تمام کند و اگر بيشتر وقت دارد، بنابر احتياط مستحبّ نيّت را به نماز مغرب برگرداند ونماز را سه رکعتي تمام کند، بعد نماز عشا را بخواند.

مسأله 768 :

اگر در نماز عشا بعد از رسيدن به رکوع رکعت چهارم، شک کند که نماز مغرب را خوانده يا نه، بايد نماز را تمام کند، بعد نماز مغرب را‌بخواند بنابر احتياط مستحبّ اگر وقت مشترک بوده والاّ اعتناء به آن شکّ‌نکند.

مسأله 769 :

اگر انسان نمازي را که خوانده احتياطاً دوباره بخواند و در بين نماز يادش بيايد، نمازي را که بايد پيش از آن بخواند نخوانده است، نمي‌تواند نيّت را به آن نماز برگرداند مثلاً موقعي که نماز عصر را احتياطاً مي‌خواند اگر يادش بيايد نماز ظهر را نخوانده است، نمي‌تواند نيّت را به نماز ظهر برگرداند.

مسأله 770 :

برگرداندن نيّت از نماز قضا به نماز ادا و از مستحبّ به نماز واجب جائز نيست.

مسأله 771 :

اگر وقت نماز ادا وسعت داشته باشد، انسان مي‌تواند در بين نماز نيّت را به نماز قضا برگرداند، ولي بايد برگرداندن نيّت به نماز قضا ممکن باشد مثلاً اگر مشغول نماز ظهر است، در صورتي مي‌تواند نيّت را به قضاي صبح برگرداند که داخل رکوع رکعت سوم نشده باشد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS