مسایل متفرقه خرید و فروش‌‌ (آیت الله ناصر مکارم شیرازی)

مسایل متفرقه خرید و فروش‌‌ (آیت الله ناصر مکارم شیرازی)

مسائل متفرّقه خريد و فروش

مسأله 1820 :

هرگاه فروشنده قيمت خريد جنس را به مشترى بگويد و براساس آن

[342]

معامله کند بايد تمام چيزهايى را که به واسطه آنها قيمت کم و زياد مى شود بيان کند، مثلاً بگويد که آن را نقد به اين قيمت خريده يا نسيه (خواه به همان قيمت بفروشد يا کمتر يا بيشتر).

مسأله 1821 :

هرگاه جنسى را به کسى دهد و بگويد اين جنس را به اين قيمت براى من بفروش و هر چه زيادتر فروختى مال خودت باشد معامله صحيح است و مقدار زيادى مال دلاّل مى باشد، همچنين اگر بگويد اين جنس را به اين قيمت به تو فروختم و او بگويد قبول کردم، هرچه زيادتر از آن قيمت بفروشد مال خود اوست.

مسأله 1822 :

هرگاه قصّاب گوشت ماده را به اسم گوشت نر بفروشد چنانچه آن گوشت را معيّن کرده و گفته است اين گوشت نر را مى فروشم مشترى مى تواند معامله را فسخ کند و اگر معيّن نکرده مشترى حق دارد آن را برگرداند و گوشت نر بگيرد.

مسأله 1823 :

هرگاه مشترى به پارچه فروش بگويد: پارچه اى مى خواهم که رنگ آن ثابت باشد و او پارچه اى بدهد که رنگ آن ثابت نيست، مشترى مى تواند معامله را فسخ کند.

مسأله 1824 :

قسم خوردن در معامله اگر راست باشد مکروه است و اگر دروغ باشد حرام.

[343]

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

پر بازدیدترین ها

No image

احکام خرید و فروش (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

بر هر بالغ و عاقل، لازم است احکام معاملات را برابر فتوای فقيهان جامع شرایط یاد بگیرد تا به حرام آلوده نشود و معامله باطلی انجام ندهد....
No image

شرایط فروشنده و خریدار (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

فروشنده و خریدار باید دارای اوصاف زیر باشند: ۱. بالغ باشند. ۲- عاقل باشند، نه دیوانه. ۳. رشید باشند، نه سفيه. ۴. قصد جدی نسبت به معامله داشته باشند، نه شوخی. ۵. مجبور دیگری نباشند، بلکه مختار باشند.....
Powered by TayaCMS