اولیاى عقد

اولیاى عقد

اولياى عقد

سوال 913 :

اگر در نکاح منقطع باکره بالغه رشيده، بنا بر دخول نداشته باشد، يا زن شرط عدم دخول نمايد، اذن ولى شرط است؟

جواب :

اذن ولىّ در تمام موارد شرط است، بنابر احتياط واجب.

سوال 914 :

شخصى مايل به ازدواج با دخترى است که خودش او را پسنديده است، امّا والدين او فرد ديگرى را در نظر دارند، اگر با او ازدواج نکند شايد و يا حتماً باعث ناراحتى پدر و مادر مى گردد. در اين صورت آيا اطاعت از آنها لازم و واجب است؟

جواب :

رعايت نظر پدر و مادر در اين گونه مسائل واجب نيست; ولى اگر بتواند موافقت آنها را جلب کند بهتر است.

سوال 915 :

دختر باکره اى که عقل و شعور کافى دارد و به سنّ بلوغ رسيده، آيا مى تواند بدون اذن پدر، خود را به عقد دائم و يا موقّت مردى درآورد؟

جواب :

جايز نيست، بنابر احتياط واجب.

سوال 916 :

دختر و پسرى روابط نامشروع داشته اند، که در نتيجه منجر به حامله شدن دختر مى شود و در هفت ماهگى به وسيله پسر سقط جنين انجام مى شود، آيا ازدواج ايشان از نظر شرعى، با توجّه به اين که پدر دختر موافق نيست، جايز است؟

جواب :

در اين جا اجازه پدر شرط نيست; ولى بهتر است با موافقت او اقدام کنند.

سوال 917 :

مى خواهيم دخترى را به عقد موقّت درآوريم; ولى نمى دانيم پدر او راضى است يا نه؟ اگر دختر بگويد: «پدرم راضى است» حرف او قابل قبول است؟

جواب :

احتياط آن است که خودتان از پدر دختر اجازه بگيريد.

سوال 918 :

در بعضى مواقع پسران و دختران مجرّد، که رشيد مى باشند، به اتّفاق هم به حقير مراجعه و اعلام مى نمايند که چندين بار خانواده پسر به خانواده دختر جهت امر مقدّس ازدواج مراجعه کرده اند، امّا پدر دختر بدون جهت با ازدواج نامبردگان مخالفت مى نمايد، که اين امر باعث افسردگى روحى دختر و پسر، که اغلب بالاى سنين 20 سال مى باشند، شده و طرفين اصرار شديد جهت اجراى صيغه عقد بدون اذن ولىّ زوجه دارند و اعلام مى کنند که در عسر و حرج خاصّى به سر مى برند، آيا در اين جا اذن پدر ساقط است؟

جواب :

اگر شوهرى که براى دختر پيدا شده شرعاً و عرفاً کفو و مناسب او باشد، پدر حقّ مخالفت ندارد; ولى بايد تحقيق کرد که آيا پدر دليلى براى مخالفت خود دارد يا نه؟

جواب :

در صورتى که خواستگار، از نظر دينى و جهات اجتماعى، کفو و هم شأن بوده باشد، مخالفت پدر ضررى ندارد و رضايت مادر نيز شرط نمى باشد.

سوال 920 :

اگر پدرى دختر 2 ساله خود را به عقد پسرى درآورد و دختر پس از بلوغ بگويد: «به اين ازدواج راضى نيستم» حکم شرعى چنين ازدواجى چيست؟

جواب :

در صورتى که ازدواج مذکور در آن زمان که صورت گرفته به مصلحت دختر بوده بايد آن را بپذيرد; ولى اگر مصلحت او نبوده، ازدواج مزبور از اصل باطل است، و غالباً در عصر و زمان ما ازدواج دختران کوچک توسّط پدرها به مصلحت آنان نيست.

سوال 921 :

اجازه پدر در ازدواج دختر تا چه حدّى لازم است؟ اگر پدر مانع ازدواج دختر شود، در حالى که دختر در اثر ترک ازدواج به گناه مى افتد، چه حکمى دارد؟

جواب :

در صورتى که همسر مناسب شرعى و عرفى پيدا شود و پدر مخالفت کند رضايت او شرط نيست.

سوال 922 :

آيا پدر در امر ازدواج بر فرزند صغير ولايت دارد؟

جواب :

با توجّه به اين که ولايت پدر منوط به مصلحت صغير است و در عصر و زمان ما غالباً غبطه و مصالح صغير در ازدواج نمى باشد، بنابراين پدران جز در موارد استثنايى حق ندارند صغير يا صغيره را به عقد کسى درآورند.

نظر سایر مراجع

No image

اولیاى عقد

No image

اولیاى عقد

No image

اولیاى عقد

استفاءسایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

پر بازدیدترین ها

No image

محارم

No image

اولیاى عقد

No image

نفقه

No image

احکام لمس

No image

صیغه عقد

Powered by TayaCMS