آیا لازم است روزه را به نیّت اعتکاف گرفت یا اینکه می توان در اعتکاف، روزه را به هر نیّت دیگری مانند نذر، استیجار، قضا، کفاره و ... نیز گرفت؟

آیا لازم است روزه را به نیّت اعتکاف گرفت یا اینکه می توان در اعتکاف، روزه را به هر نیّت دیگری مانند نذر، استیجار، قضا، کفاره و ... نیز گرفت؟

پاسخ

  • امام، خامنه¬ای، خویی، بهجت، تبریزی، سیستانی، صافی، شبیری و نوری: روزه را به هر نیّت دیگری می توان گرفت.[1]
  • فاضل: در اعتکاف می توان هر نوع روزه ای از طرف خود اعم از روزه واجب (نذر، کفاره، قضاء و ...) و مستحب گرفت اما بنابر احتیاط واجب نمی توان در اعتکاف از طرف دیگری روزه گرفت اعم از اینکه روزه استیجاری، تبرّعی و یا روزه ولی میت باشد، مگر اینکه اعتکاف را هم از طرف همان شخصی که از طرف او روزه می گیرد، انجام دهد.[2]
  • مکارم: در اعتکاف می تواند هر نوع روزه ای از طرف خودش اعم از روزه واجب (نذر، کفاره، قضاء و ...) و مستحب بگیرد اما بنابر احتیاط واجب در اعتکاف نمی تواند از طرف دیگری روزه استیجاری بگیرد.[3]

منابع:

  1. امام: تحریرالوسیلة، ج 1، کتاب الصوم، خاتمة فی الاعتکاف، القول فی شروطه، الثالث؛ خامنه¬ای: سایت، احکام اعتکاف، شرایط اعتکاف و معتکف؛ خویی، سیستانی و نوری: العروة الوثقی، کتاب الاعتکاف، یشترط فی صحة امور، م 4؛ بهجت: وسیلة النجاة، م 1190؛ تبریزی: استفتائات، ج 1، س 750؛ صافی: هدایة العباد، ج 1، کتاب الصوم، م 1402، الثالث؛ شبیری: استفتائات، اعتکاف، با استفاده از نیابت اعتکاف و اهدای ثواب آن.
  2. فاضل: العروة الوثقی، کتاب الاعتکاف، یشترط فی صحة امور، م 4.
  3. مکارم: العروة الوثقی، کتاب الاعتکاف، یشترط فی صحة امور، م 4.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS