غسل

غسل

غسل

سوال 55 :

آيا بعد از انجام غسل احتياجي به وضوء گرفتن براي نماز هست يا خير؟

جواب :

در غسلهاي واجب غير از غسل استحاضه متوسطه و کسيره که مربوط به خانمهاست، گرفتن وضوء براي نماز واجب نيست و در غسلهاي مستحب نيز با شرحي که در مسأله 645 در رساله ذکر کرده‌ايم گرفتن وضوء براي نماز واجب نيست.

سوال 56 :

آيا زن که در عادت ماهيانه است مي‌تواند به مجالس سخنراني و موعظه (دعا) و حتّي نماز جماعت و جمعه برود و به خطابه گوش دهد امّا نماز نخواند و کنار بنشيند؟

جواب :

در غير مسجد مي‌تواند بنشيند و گوش بدهد.

سوال 57 :

خانمي که براي جلوگيري از حاملگي از دستگاه آي يودي يا قرص استفاده مي‌کند اگر دراين حالت خونريزي يا لک بيني داشته باشد وظيفه چيست؟

جواب :

در صورتي که يک دفعه چند ساعت يا چند دقيقه‌اي باشد يا ابتدا و انتهاي آن کمتر از سه روز باشد حيض نيست و استحاضه است ولي اگر سه روز يا بيشتر باشد و مصادف با ايام عادت باشد حيض است و احکام هر دو از حيث غسل و وضوء و...در رساله مذکور است.

سوال 58 :

اگر کسي شب خوابهاي شهوت‌انگيز ببيند و در خواب تحريک شود امّا مني بيرون نيايد، ولي بعد از خواب قبل از ادرار عمل استبراء انجام مي‌دهد و مي‌بيند مقداري ماده سفيد و تقريباً لزج مانند از او خارج مي‌شود در اينجا حکم و وظيفه شرعي چيست؟ يا اگر کسي در ماه رمضان با خود ملاعبه کند و احساس کند که مني هم جهش کرده ولي از بيرون آمدن آن جلوگيري کند، و بعد از چند دقيقه آب سفيدي ببيند روزه او چه حکمي دارد؟ يا اگر در حال بيداري با توجه به تحريک (عمدي يا غير عمدي) قبل از ادرار و بر اثر تبراء از او اين مادّه بيرون آمد حکم چيست؟ و اگر همين عمل در ماه رمضان باشد و شخص از بيرون آمدن مني جلوگيري کند و بعداً اين مادّه را ببيند حکم چيست؟

جواب :

تا علم به خروج مني پيدا نکند غسل واجب نيست ولي اگر علم حاصل کرد در هر صورت جنب است و احکام جنابت مترتّب مي‌شود و غسل هم بايد بکند.

سوال 59 :

: کسي که پروستات عمل کرده و موقع مقاربت هم مني غسل خارج نمي‌شودو يقين دارد که در مثانه مي‌ريزد چون يکي از مواردِ جنابت دخول است که چه مني خارج شود يا خير، بايد غسل کند حالا اگر اين آدم در خواب محتلم شود و وقتي که بيدار شد احساس لذّت و سستي بدن کرد که اين دو علت جنابت ولي چون در بيداري هم مني خارج نمي‌شود و به مثانه مي‌ريزد در خواب هم همين طور است، آيا غسل دارد يا خير؟

جواب :

در صورتي که يقين دارد که مني از محلّ خود خارج شده است بايد غسل کند.

سوال 60 :

آياغسل جنابت في نفسه و به خودي خود مستحب است يا خير؟ و اگر مستحب است آيا مي‌توان با آن نماز خواند؟

جواب :

بلي به خودي خود مستحب است و براي نماز خواندن واجب مي‌شود و نماز با آن را تا باطل است مي‌تواند بخواند و وضوء گرفتن واجب نيست.

سوال 61 :

شخصي هنگامي که غسل جنابت به او واجب مي‌شود بقدري آن را تأخير مي‌اندازد که وقت نماز تنگ ميشود و لذا با تيمم نماز مي‌خواند و بعداً مثلاً فرداي آن روز غسل مي‌نمايد. نظر حضرت عالي در اين باره چيست؟

جواب :

با امکان غسل کردن، تأخير آن حرام است ولي اگر بتأخير انداخت تا وقت تنگ شد نماز با تيمم، صحيح است.

سوال 62 :

اگر مسافري در دريا جنب شد آنجا حمّام نيست و خاک هم ندارد تا تيمّم کند وقت نماز هم تنگ است لطفاً بفرمائيد وظيفه‌اش چيست؟

جواب :

اگر غسل و تيمّم هيچيک ممکن نيست «فاقد الطهورين» است نماز را با همان حال بخواند و بعداً با تحصيل طهارت قضا کند.

سوال 63 :

اگر هنگام صبح بيدار شديم و متوجه شديم که جنب شده‌ايم و آب و وقت لازم براي غسل نداريم براي خواندن نماز واجب صبح و ظهر و عصر و شام بايد چه کرد. و اگر در ماه مبارک رمضان بود آيا روزه ما صحيح است يا خير؟

جواب :

در فرض مذکور لازم است که تيمّم بدل از غسل کنيد و نماز صبح را بخوانيد و براي نمازهاي بعد نيز اگر ممکن است غسل کنيد و اگر در ماه رمضان بعد از طلوع فجر جنب شده‌ايد و اين جنابت چون در خواب عارض شده روزه‌تان صحيح است و براي نماز غسل و يا تيمم بدل از غسل کنيد و شرح آن در رساله توضيح المسائل مذکور است.

سوال 64 :

آيا تماس بدن شخص جنب و يا شخص بدون وضو با جواهرات منقّش به تصوير "کعبه مقدس" يا آرم "اللّه" جايز است؟

جواب :

جايز نيست .

سوال 65 :

آيا غسل جمعه براي رفتن به نماز جمعه واجب است يا خير؟

جواب :

غسل جمعه واجب نيست ولي با آن مي‌توان نماز خواند و احتياج به وضوء نيست.

سوال 66 :

اگر در حين غسل بادي از مخرج غائط خارج شود و يا بول کند آيا اعاده غسل لازم است؟

جواب :

غسل را به اتمام برساند ولي نمي‌تواند با آن نماز بخواند و براي نماز بايد وضوء بگيرد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

غسل

No image

غسل

No image

غســل

پر بازدیدترین ها

No image

احکام نماز

No image

احکام خمس

No image

احکام خمس‌

No image

احکام نماز مسافر

No image

احکام میّت‌

Powered by TayaCMS