احکام طهارت‌

احکام طهارت‌

احکام طهارت‌

سوال 29 :

اگر شخصي از مرجع خودش سوال کرد که مثلاً: آيا براي پاک کردن شئ نجس در آب جاري فشار لازم است يا خير؟ و آن مرجع هم جواب داد که در پاک کردن فشار لازم نيست و آن شخص هم مدّتي بر اين فتوي عمل کرد امّا بعداً در رساله ديد که فشار دادن لازم است و ظاهراً آن مرجع در موقع گفتن فتوي اشتباه نموده است، در اين صورت وظيفه مقلد چه خواهد بود؟ و تکليف نمازهاي او چگونه است؟ با توجّه به اينکه نظر مرجع عوض نشده و همان طور که در رساله نوشته شده است مي‌باشد و آن شخص هم مي‌خواهد که بر تقليد آن مجتهد باقي بماند - و اگر نمي‌خواهد باقي بماند، و اگر چنين قصدي ندارد وظيفه چيست؟ در پايان نظر جناب عالي در مورد پاک کردن با آب جاري چيست مرقوم فرماييد؟

جواب :

در صورتي که شما از گفته مرجع تقليد خود يقين کرديد و بر اساس آن عمل نموديد ولي بعد متوجه شديد که فشارِ لباس نجس لازم است بايد بر اساس آن عمل نمائيد و نمازهائي را که يقين داريد با آنها خوانده‌ايد بايد در وقت اعاده و در خارج وقت قضاء نمائيد و باقي ماندن شما بر فتواي آن مرجع تقليد لازم است مگر اينکه اطمينان و علم پيدا کنيد که ديگري از او اعلم است و بر اساس نظر ما بنابر احتياط واجب بايد فرش و لباس و مانند اينها را طوري فشار يا حرکت دهند که آب داخل آن خارج شود.

سوال 30 :

آيا آب دريا با توجه به شوري آن حکمِ آب مطلق را دارد و طهارت با آن صحيح است يا خير؟ و کلاًّ آب شوري که قابل شرب نباشد مطلق است يا مضاف؟

جواب :

آب دريا از جهت شوري مضاف نيست و همنيطور آب شور.

سوال 31 :

آيا عفو از خون جروح و قروح مواردي را که - رطوبات خارجي وارد منطقه زخم بشود بطوريکه ورود اين رطوبات لازمه معالجه و درمان باشد و اين باعث متنجس شدن بخشي از بدن گردد و تطهير آن حرجي باشد - شامل مي‌شود يا خير؟

جواب :

چون اين رطوبات لازمه معالجه و درمان است و تطهير آن حرجي است مشمول عفو است.

سوال 32 :

در موارديکه علاوه بر خون جروح نجاست ديگري از قبيل بول و غائط در بخش مجروح بدن دخالت داشته باشد و تطهير حرجي باشد عفو شامل مي‌شود يا خير؟

جواب :

چون تطهير حرجي است - ميزان هم حرجِ شخص است - مشمول قاعده لاحرج مي‌باشد.

سوال 33 :

آيا الکل صنعتي که در انواع اُذکُلنها، عطرها، برخي رنگها و داروها بکار ميرود پاک است يا خير؟

جواب :

پاک است.

سوال 34 :

هر گاه سوزن و چاقو را وارد بدن انسان کنند و خارج کنند پاک است يا خير؟

جواب :

اگر وقت بيرون آمدن به همراه آن خون نباشد، پاک است.

سوال 35 :

با توجّه به احتمال بودن لباسهاي نجس آيا همه لباسشوئي‌هاي تمام اتوماتيک از لحاظ طهارت، لباسها را پاک مي‌کنند؟

جواب :

اگر بعد از برطرف شدن عين نجاست به آبِ لوله وصل باشد، پاک است.

آيا آسفالت پاک کننده است ؟

سوال 36 :

در صورتي که کفش يا پاي فردي آلوده به نجاست باشد آيا به واسطه راه رفتن روي آسفالت پاک مي‌شود؟ در صورتي که پاک نشود با کفش يا پاي نجس وارد مسجد شدن جايز مي‌باشد؟

جواب :

روشن است که ورود به مسجد با ته کفش نجس که موجب نجاست مسجد شود حرام است و راه رفتن بر روي آسفالت ته کفش نجس را پاک نمي‌کند. البته چون احترام مسجد در هر حال بايد رعايت شود، متناسب است که با کفش وارد مسجد نشد گرچه کفش طاهر باشد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

احکام طهارت‌

پر بازدیدترین ها

No image

احکام میّت‌

No image

احکام خمس‌

No image

احکام نماز

No image

احکام وصیّت‌

Powered by TayaCMS