قاچاق کالا

قاچاق کالا

قاچاق کالا

سوال 540 :

با عنايت به اين که در مناطق مرزى اجناس و کالاهاى ضرورى مردم، از قبيل نفت، بنزين، آرد و مانند آن، خارج از سيستم دولتى، و بدون مجوّز قانونى، و به صورت قاچاق مورد معامله واقع، و از مرز به خارج از کشور منتقل مى شود، و متأسّفانه خشکسالى، مشکلات اشتغال و معيشت مردم نيز سبب شده که اين موضوع به صورت فراگير انجام پذيرد. علاوه بر اين که بعضاً با واسطه، يا بى واسطه اين کار توسّط بعضى از محترمين و معتمدين و همچنين مسؤولين منطقه انجام مى پذيرد، و اين امر سبب تنگناهايى براى عامّه مردم شده است، به گونه اى که مجبور هستند اجناس مورد نياز را به قيمت گزاف تهيّه نمايند، لذا مستدعى است حکم شرعى سوالات زير را بيان فرماييد:

1ـ خريد و فروش ارزاق و کالاهاى ضرورى به منظور قاچاق آنها چه حکمى دارد؟ 2ـ آيا صرف تعميم موضوع، و اطّلاع داشتن، و حتّى دخيل بودن بعضى از مسؤولين و موثّقين منطقه، مى تواند مجوّز شرعى محسوب شود؟

3ـ آيا در معاشرت هاى خانوادگى مى توان از امکانات افرادى که کُل، يا قسمتى از درآمد آنها از طريق معاملات فوق تأمين مى شود، استفاده کرد؟

4ـ چنانچه وجهى از اين طريق جمع آورى شده باشد (که از مشکل شرعى آن بى اطّلاع بوده ايم،) چگونه مى توان آن را هزينه نمود؟

جواب 1 تا 4: اقدام به هرگونه قاچاق از نظر شرعى اشکال دارد، و تعميم آن دليل بر جواز نيست. بنابراين از وجوهى که از اين طريق بدست مى آيد بايد پرهيز کرد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

معامله سلف

No image

نقد و نسیه

No image

1ـ خیار شرط

No image

2ـ خیار عیب

No image

3ـ خیار غبن

پر بازدیدترین ها

No image

دروغ

No image

قمار

No image

رقص

No image

غیبت

No image

تراشیدن ریش

Powered by TayaCMS