احکام لمس

احکام لمس

احکام لمس

سوال 1024 :

دست دادن با غير مسلمان چه حکمى دارد؟

جواب :

در صورتى که جنس مخالف نباشد اشکالى ندارد، و اگر رطوبت سرايت کننده اى در دست باشد، احتياطاً بعداً دستها را بشويد; ولى با جنس مخالف جايز نيست.

سوال 1025 :

آيا در حکم تماسّ بدن مرد و زن نامحرم، فرقى بين مسلمان و غير مسلمان مى باشد؟

جواب :

فرقى نيست، هر دو حرام است.

سوال 1026 :

در منطقه جنوب رسم و عرف بر اين است که گاه زن عمو دست پسر برادر شوهر خود را مى گيرد و مى بوسد، زن برادر و خواهر زن نيز خود را با برادر شوهر و شوهر خواهر محرم حساب مى کنند و دست دادن، خصوصاً بوسيدن سر و دست، در هنگام بازگشت از سفر و ايّام عيد و ديد و بازديد، شديداً رايج و مرسوم است. بارها به آنها تذکّر داده شده است، امّا نه تنها قبول نمى کنند، بلکه در مواقعى موجب ناراحتى شديد و رنجش خاطر نيز مى گردد. اگر ممکن است راه چاره اى براى بنده و ديگران که به اين مسأله مبتلا هستيم بيان فرماييد. اگر موجب قطع صله رحم شود چه حکمى دارد؟

جواب :

اين گونه کارها حرام و خلاف شرع است و نتيجه ناآگاهى بعضى از مردم است. وظيفه شما آن است که با زبان خوش امر به معروف و نهى از منکر کنيد و اگر صله رحم بدون آن ميسّر نيست، صله رحم را ترک کنيد.

سوال 1027 :

تماسّ مرد با زن نامحرم در موقع پول دادن، يا مبادله شىء و يا تماسّ بدنى در معابر، يا نشستن کنار زن نامحرم در وسيله نقليّه چه حکمى دارد؟

جواب :

در موقع پول دادن و مبادله اشيا، اگر دستها با هم تماس پيدا کند حرام است; ولى تماسّ بدنها از روى لباس در وسايل نقليّه يا مکانهاى پرازدحام اشکالى ندارد; مگر مفسده خاصّى بر آن مترتّب شود.

استفاءسایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

No image

محارم

No image

موارد فسخ نکاح

No image

احکام عقد دائم

No image

احکام عقد موقّت

پر بازدیدترین ها

No image

محارم

No image

نفقه

No image

اولیاى عقد

No image

احکام لمس

No image

احکام عقد دائم

Powered by TayaCMS