هیأت امناى مسجد

هیأت امناى مسجد

هيأت امناى مسجد

سوال 183 :

به نظر حضرتعالى جهت رشد و استفاده بهينه از مساجد، هيأت اُمنا بايد چه شرايطى داشته باشند؟

جواب :

بايد افرادى متديّن، خوش نام، مدير و مدبّر باشند، و بتوانند امور مسجد را به بهترين وجهى اداره کنند.

سوال 184 :

هيأت امناى مسجد چگونه انتخاب مى شوند؟

جواب :

مردم آن محلّ و امام جماعت مسجد مى توانند با اجازه حاکم شرع، هيأت امنايى از افراد صالح، براى تمشيت امور مسجد انتخاب کنند.

سوال 185 :

آيا سازندگان و بانيان مسجد مى توانند مانع فعاليتهاى فرهنگى، دينى در مسجد شوند؟ و آيا امام جماعت مى تواند در امر تعيين هيأت امنا يا برکنارى آنها دخالت نمايد؟

جواب :

پس از تحقّق وقف مسجد کليّه کارهايى که موجب تقويت برنامه مسجد و مراسم نماز و نشر حقايق تشيّع در آن است، احتياج به اجازه ديگران حتّى واقف يا متولّى ندارد، همچنين نماز و اقامه جماعت; و اگر هيأت امنا از طرف واقف يا واقفين براى حفظ مسجد و اموال آن تعيين شده اند، کسى نمى تواند آنها را عزل کند.

سوال 186 :

حدود اختيارات امام جماعت، هيأت امنا، متولّى و واقف مسجد را مشخص فرماييد، تا در کارهاى يکديگر تداخل نکنند و از بروز اختلاف جلوگيرى شود.

جواب :

مسجد تعلّق به همه مسلمانان دارد، و کسى نمى تواند محدوديّتى در آن قائل شود، و اگر حفظ مسجد و نگهدارى اموال و نظم برنامه هاى آن احتياج به مديرانى دارد، هيأتى از طرف حاکم شرع براى اين کار تعيين مى شود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

استفاءسایر مراجع

No image

احکام نماز

 

پر بازدیدترین ها

No image

فضیلت مسجد

No image

تطهیر مسجد

No image

فروش لوازم مسجد

No image

تبدیل قبرستان به مسجد

No image

متعلّقات و لوازم مسجد

Powered by TayaCMS