تغییر جنسیّت

تغییر جنسیّت

تغيير جنسيّت

سوال 1542 :

تغيير جنسّيت از نظر شرع چگونه است؟

جواب :

تغيير جنسيّت ذاتاً خلاف شرع نيست، ولى بايد از مقدّمات مشروع استفاده شود، يعنى نظر به عورت و لمس آن لازم نيايد مگر اين که به حدّ ضرورت همچون ضرورت مراجعه به طبيب رسيده باشد، که در اين صورت جايز است.

سوال 1543 :

دخترى از کودکى لباس مردانه مى پوشيده و حالا که بزرگ شده خود را مرد مى داند و با استفاده از داروهاى شيميايى حالت مردانه در او ايجاد شده و با مراجعه به پزشک، درخواست تغيير جنسيّت خود را نموده است، آيا پزشک مجاز به تغيير جنسيّت مى باشد؟

جواب :

تغيير جنسيّت اگر صورى باشد جايز نيست و اگر واقعى باشد (اين امر در افراد دو جنسى واقع مى شود) به عنوان درمان و ظاهر شدن جنسيّت واقعى جايز و گاه واجب است.

سوال 1544 :

اگر مردى در اثر عدم تربيت صحيح و عدم مراعات مسائل شرعى در خانواده، در کودکى لباس زنانه پوشيده و حالا که بزرگ شده خود را زن مى داند و با استفاده از داروهاى شيميايى حالات زنانه در او تقويت شده و درخواست تغيير جنسيت مى کند، آيا جايز است تغيير جنسيّت بدهد؟

جواب :

همان طور که در بالا گفته شد تغيير جنسيّت صورى جايز نيست، ولى اگر جنسيّت واقعى او خلاف آن است که در او ظاهر مى باشد، تغيير آن جايز بلکه گاه واجب است.

سوال 1545 :

با توجّه به اين که تغيير جنسيّت از نظر طبّى در غير از خنثى (دو جنسى) به تعبير اطبا تنقيص جنسيّت محسوب مى شود، بعضاً اطبا با مواردى مواجهند که شخص از نظر ظاهر بدن بدون هيچ شبهه اى يا مرد است يا زن، ولى داراى تمايلات، احساسات و عواطف جنس مخالف است. بسيارى از اين افراد مى گويند اگر اين تغيير ولو به طور صورى و ظاهرى صورت نگيرد، انتحار خواهيم کرد (تا به حال دو بار اين مسأله پيش آمده) و با توجّه به اين که آمارهاى علمى نشان مى دهد، اين گونه افراد شش الى شانزده ماه بعد از وضعيّت جديد پشيمان خواهند شد، آيا اطبا در اين گونه موارد که با تهديد انتحار مواجهند، مى توانند از باب اين که حفظ نفس مقدّم بر حفظ عضو است، اين عمل را انجام دهند؟

جواب :

همان گونه که گذشت تغيير جنسيّت دو صورت دارد،گاهى صرفاً ظاهرى و صورى است يعنى اثرى از آلت جنس مخالف در او نيست فقط يک جرّاحى صورى در او انجام مى گيرد و چيزى شبيه آلت جنس مخالف ظاهر مى گردد، اين کار جايز نمى باشد و گاه واقعى است، يعنى با جرّاحى کردن عضو تناسلى مخالف ظاهر مى شود، اين کار ذاتاً جايز است و محذور شرعى ندارد، مخصوصاً در مواردى که آثار جنس مخالف در او باشد، امّا چون اين جرّاحى نياز به نظر و لمس دارد تنها در موارد ضرورت مانند آنچه ذکر کرده ايد مجاز است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

تغییر جنسیّت

No image

تغییر جنسیّت

پر بازدیدترین ها

No image

سقط جنین

No image

ضمان طبیب

No image

مسائل مربوط به تشریح

No image

جلوگیرى از انعقاد نطفه

Powered by TayaCMS