مقدار تأثیر و بقاى تیمّم

مقدار تأثیر و بقاى تیمّم

مقدار تأثير و بقاى تيمّم

سوال 378 :

آيا با تيمّمى که براى نماز ظهر و عصر انجام شده، مى‌توان نماز مغرب و عشا را هم خواند يا تيمّم جديد لازم است؟

جواب :

چنانچه به جهت تنگى وقت نماز، تيمّم کرده باشد، نمى‌تواند با آن تيمّم نمازهاى ديگر خود را بخواند و اگر به جهت عذر ديگرى تيمّم کرده باشد، چنانچه تا وقت نماز بعدى عذر او باقى باشد و حدثى هم صادر نشده است، آن تيمّم براى نمازهاى آينده کافى است و تيمّم جديد لازم نيست.

سوال 379 :

اگر کسى در شب‌هاى ماه مبارک رمضان در تنگى وقت (قبل از اذان صبح) تيمّم کند، در صورتى که تا طلوع آفتاب آب پيدا نکند، آيا شرعا مى‌تواند با آن تيمّم که کرده، نماز بخواند يا بايد تيمّم ديگرى کند؟

جواب :

اگر از هنگام تيمّم تا طلوع آفتاب آب نداشته باشد يا به جهت ديگرى معذور از غسل باشد و تيمّمش بدل از غسل جنابت بوده و باطل نشده باشد، مى‌تواند با آن تيمّم نماز بخواند و تيمّم ديگرى لازم نيست.

سوال 380 :

شخصى که به علت بيمارى نمى‌تواند براى وضو و غسل از آب سرد استفاده کند، اگر به علت در دسترس نبودن آب گرم تيمّم نمايد و سپس امکان استفاده از آب گرم براى او (قبل يا بعد يا هنگام خواندن نماز) فراهم شود، چه بايد بکند؟

(122)

جواب :

در مفروض سوال، چنانچه قبل از نماز، آب گرم پيدا شود، بايد وضو يا غسل انجام دهد و نماز بخواند و اگر بعد از نماز، امکان استفاده از آب گرم فراهم شود، اعاده نماز لازم نيست و اگر در بين نماز اين امکان فراهم شود، چنانچه پيش از رکوع رکعت اول باشد، نمازش باطل است و اگر بعد از آن باشد، نمازش صحيح است و آن را به اتمام برساند.

سوال 381 :

کسى که به جاى غسل و وضو، تيمّم کرده (مثل زن حائضى که از خون حيض پاک شده و آب براى غسل حيض و وضو ندارد) و قبل از خواندن نماز، مقدارى آب به دست آورده که براى غسل تنها يا وضوى تنها کافى است، آيا لازم است که اقدام به غسل يا وضو کند يا تيمّم بدل از آنها کافى است؟

جواب :

شخص جنب که تيمّم بدل از غسل کرده، اگر فقط به مقدار وضو آب به دستش بيايد، تيمّم او باطل نمى‌شود و اما زن حائض که بايد در صورت فقدان آب، احتياطا دو تيمّم کند، در صورتى که فقط به مقدار وضو، آب به دست آورد، تيمّم بدل از وضوى او باطل مى‌شود و بايد وضو بگيرد و اگر فقط به مقدار غسل، آب به دستش بيايد، بنا بر احتياط بايد آب را در غسل مصرف کند و تيمّم بدل از غسلش باطل مى‌شود.

سوال 382 :

کسى که به جهت تنگى وقت، تيمّم بدل از غسل جنابت يا حيض کرده، آيا کارهايى که بر جنب و حائض حرام است، براى او حلال مى‌شود؟

جواب :

بنا بر احتياط در تيمّم بدل از غسلى که به جهت ضيق وقت انجام شده، فقط آن نمازى که به قصد آن، تيمّم واقع شده، مباح است و ساير کارهايى که مشروط به رفع حدث جنابت يا حيض باشند، مباح نمى‌شوند و صحيح نيستند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

نماز میّت

No image

مکروهات نماز میّت

No image

شک در نماز میّت

No image

دفن میّت

پر بازدیدترین ها

No image

خون

No image

کمک گرفتن در غسل

No image

غسل ترتیبى و ارتماسى

Powered by TayaCMS