مواد مخدر

مواد مخدر

مواد مخدر

لباس و زينت/ مواد مخدر …

سوال :

تقاضا دارد فتواى آن مرجع عاليقدر را درباره مصرف مواد مخدر ومقدمات آن از قبيل ـ کشت، توليد، نگهدارى، مخفى کردن، حمل، توزيع، خريدو فروش اعلام فرمائيد.

جواب :

ضرر اين سموم مهلک وخطرات خانمانسوز آنها براى دين وايمان وشرف واستقلال وسلامت روح و جسم و همه شؤون جامعه از واضحات است. هر عمل ومعامله وحمل ونقلى که موجب سلب مصونيت جامعه اسلامى از خطر ابتلاء افراد باعتياد به اين سموم گردد مؤکداً حرام است، ونهى از منکر وجلوگيرى از آن علاوه بر اينکه از وظائف مستقيم حکومت است بر همگان نيز طبق ضوابط شرعى واجب است، وهمه بايد هم آهنگ از اين منکر وساير منکرات که موجب فساد وتباهى اخلاق اسلامى جامعه است جلوگيرى نمايند.

سوال :

نظر حضرتعالى در ارتباط با استعمال دخانيات ترياک و مواد مخدر و سيگار چيست ؟

جواب :

ضرر اعتياد به مواد مخدرّه مسلم است لذا شرعاً حرام است و استعمال دخانيات نيز در هر موردى که ضرر معتّد به داشته باشد حرام است.

سوال :

معتادان به ترياک سوخته ترياک را جمع کرده و آن را طبخ مى کنند و از آن شيره بدست مى آيد آيا شيره ترياک حلال است؟

جواب :

شيره حکم خود ترياک را دارد.

سوال :

خوردن شراب مانع مى شود که انسان تا چهل روز نماز او مورد قبول حق تعالى واقع نشود آيا خوردن عرق (که از تبخير شراب بدست آيد) چنين حکمى را دارد؟

جواب :

عرق و شراب هر دو حرام و احکام آنها يکى است.

سوال :

استفاده از مواد مخدر به شرطى که در کنار آن از غذاهاى مقوى و تأمين کننده نيازهاى بدن استفاده شود چه حکمى دارد؟

جواب :

جواز آن محل تأمل است علاوه بر اينکه تجويز آن فتح باب عذر ارتکاب اين سمّ مهلک و خطرناک براى ديگران است و خلاف مصلحت نوعى تحريم اين سمّ است.

سوال :

آيا شروع کردن به استفاده از سيگار و دخانيات حرام است و آيا ترک آن واجب؟ و آيا ترک سيگار در جامعه براى افرادى که مورد نظر و توجه مى باشند مانند: مسئولين ادارات و سازمانها، مسئولين مجامع فرهنگى ـ آموزشى چون دانشگاهها و مدارس، بسيجيان، رزمندگان، معلمين، پاسداران، پزشکان و روحانيون واجب است؟ بر کدام دسته مورد تأکيد بيشترى داريد؟

جواب :

ميزان در حرمت اين است که ضرر معتد به داشته باشد و همين طور نسبت به وجوب ترک، بلى مواردى که موجب ايذاء غير شود در آن مورد نيز از جهت عنوان ايذاء حرام است ولى در اين صورت، حرمت مخصوص به همان مورد تحقق ايذاء است و البته از جنبه اخلاقى و حفظ متانت در شرائط کنونى عدم شروع به آن و يا ترک آن براى اصناف مذکوره تأکيد بيشتر مى دارد. والله العالم.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

مواد مخدر

No image

مواد مخدر

جدیدترین ها در این موضوع

No image

عاقله

No image

حکم دیه اعضاء میت

No image

احکام قصاص

پر بازدیدترین ها

No image

احکام دیه

No image

وصیت بیش از ثلث

No image

کارمزد

No image

تقسیم ارث

Powered by TayaCMS