3- آب جاری (امام خمینی (ره))

3- آب جاری (امام خمینی (ره))

3- آب جارى

مساله 28 :

آب جارى آبى است که از زمين بجوشدو جريان داشته باشد مانند آب چشمه و قنات .

مساله 29 :

آب جارى اگر چه کمتر از کر باشد، چنانچه نجاست به آن برسد تا وقتى بو يا رنگ يا مزه آن بواسطه نجاست تغيير نکرده پاک است .

مساله 30 :

اگر نجاستى به آب جارى برسد مقدارى از آن که بو يا رنگ يا مزه‌اش بواسطه نجاست تغيير کرده نجس است و طرفى که متصل به چشمه است اگر چه کمتر از کر باشد پاک است . و آبهاى ديگر نهر اگر به اندازه کر باشد يا بواسطه آبى که تغيير نکرده به آب طرف چشمه متصل باشد، پاک و گر نه نجس است .

مساله 31 :

آب چشمه‌اى که جارى نيست ولى طورى است که اگر از آن بردارند باز مى‌جوشد حکم آب جارى دارد. يعنى اگر نجاست به آن برسد، تا وقتى بو يا رنگ يا مزه آن بواسطه نجاست تغيير نکرده پاک است .

مساله 32 :

آبى که کنار نهر ايستاده و متصل به آب جارى است‌حکم آب جارى دارد.

مساله 33 :

چشمه‌اى که مثلا در زمستان مى‌جوشد و در تابستان از جوشش مى‌افتد فقط وقتى که مى‌جوشد حکم آب جارى دارد.

مساله 34 :

آب حوض حمام اگر چه کمتر از کر باشد چنانچه به خزينه‌اى که آب آن به اندازه کر است متصل باشد مثل آب جارى است .

مساله 35 :

آب لوله‌هاى حمام که از شيرها و دوشها مى‌ريزد اگر متصل به کر باشد مثل آب جارى است و آب لوله‌هاى عمارات اگر متصل به کر باشد در حکم آب کر است .

مساله 36 :

آبى که روى زمين جريان دارد ولى از زمين نمى‌جوشد، چنانچه کمتر از کر باشد و نجاست به آن برسد نجس مى‌شود اما اگر از بالا با فشار به پايين بريزد، چنانچه نجاست به پايين آن برسد بالاى آن نجس نمى‌شود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

تقلب در امتحان

No image

خانقاه

No image

دعانویسى

No image

روایات و کتب روایى

پر بازدیدترین ها

No image

بیمه

No image

کتب ضالّه

No image

روایات و کتب روایى

No image

ورزش

No image

اصول اعتقادات

Powered by TayaCMS