ذبح به وسیله دستگاه

ذبح به وسیله دستگاه

ذبح به وسيله دستگاه

سوال 1352 :

آيا استفاده از گوشت گوسفند و مرغ که توسط ابزار برقى که در کشتارگاه ذبح

(صفحه355)

مى شوند، جايز است؟ و اگر ذبح توسط انسان و پَرکنى مرغ توسط کارخانه انجام شود و قبل از ذبح شوک به مرغ وارد شود، آيا استفاده از آن جايز است؟

جواب الف ـ چنانچه ابزار از جنس آهن باشد ولى حرکت آن بوسيله برق انجام گيرد با توجه به رعايت ساير شرايط مانند قبله و بسم الله، مانعى ندارد.

جواب ب ـ استفاده از آن مانعى ندارد.

سوال 1353 :

در کشتارگاههاى صنعتى مرغ که اخيراً در بعضى شهرها داير شده است، روزانه قريب به هزار مرغ را آويزان مى کنند و يک نفر مأمور بريدن سر آنها است. حال آويزان کردن آنها با اينکه معلوم نيست رو به قبله باشند، چگونه است؟ و همين طور آيا براى بريدن سر هزار مرغ يکبار بسم الله بگويند، کافى است يا خير؟

جواب الف ـ لازم است رو به قبله بودن احراز شود.

ب ـ در صورتى که تدريجاً سر بريده شود، لازم است براى هريک بسم الله گفته شود و اگر دفعتاً انجام گيرد، يک مرتبه کافى است.

سوال 1354 :

در مورد ذبحهاى بعضى از کشتارگاهها که با دستگاه و دسته جمعى انجام مى گيرد، چه مى فرماييد؟

جواب :

با توجه به اينکه کشتارگاههاى کشور رعايت مقررات و ضوابط شرعيه را مى کنند مشکلى در کار نيست. و اصولا ذبح با دستگاه دسته جمعى با رعايت ساير شرايط معتبره، مانعى ندارد.

سوال 1355 :

روزانه 500 عدد مرغ در کشتارگاه شهر ذبح و در اختيار مردم قرار مى گيرد، بعضى مى گويند اولا رو به قبله ذبح نمى شوند و ثانياً در موقع ذبح بسم الله گفته نمى شود، وظيفه ما چيست؟

جواب :

عمل مسؤولان حمل بر صحت مى شود. و مرغها محکوم به طهارت و حليت هستند. مگر آنکه يقين کنيد که خلاف طريق شرعى ذبح شده اند.

(صفحه356)

گوشتهايى که از خارج آورده مى شود

سوال 1356 :

آيا گوشت حيوانات حلال گوشت، مانند ماهى، مرغ، گوسفند و گاو که توسط دولت از کشورهاى غير اسلامى آورده مى شود، با توجه به اينکه هنگام ذبح نام خدا برده نمى شود و حيوان رو به قبله نيست، آيا حلال است؟ اگر بلامانع است چرا وقتى در آن کشور با چنين گوشتى مواجه مى شويم حکم به حرمت مى شود؟

جواب :

گوشتهايى که فعلا توسط دولت وارد مى شود با نظارت و دخالت مسلمان که دولت فرستاده ذبح مى شود، لذا اشکالى ندارد. اما آنچه در آن کشورها به دست خودشان ذبح مى شود محکوم به حرمت است، مگر احراز شود ذابح مسلمان بوده. و در خصوص ماهى اگر احراز شود فلس دار بوده و بدانيد يا اطمينان پيدا کنيد زنده از آب گرفته شده و بيرون آب جان داده، يا اينکه در تور ماهيگير در آب مرده حلال است، گرچه گيرنده آن مسلمان نباشد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

مسائل متفرقه ذبح

No image

شرایط ذبح

No image

ذبح به وسیله دستگاه

Powered by TayaCMS