محلّ کسب

محلّ کسب

محلّ کسب

سوال 775 :

شخصى يک اطاق از منزل مسکونى خود را به عنوان مغازه قرار مى دهد تا در آن کسب و کار کند، آيا بايد خمس آن را بپردازد؟

جواب :

بلى، خمس مغازه را بايد به قيمت فعلى بپردازد.

سوال 776 :

حدود پنجاه سال قبل زمينى جهت بناى منزل خريدارى کردم و بعد بتدريج قسمتى از آن را جهت کار و کارگاه فنّى اختصاص دادم. اکنون ساختمان کارگاه به عنوان ملک تجارى تقريباً پنجاه ميليون تومان ارزش دارد، آيا پس از فروش اين کارگاه به مبلغ آن خمس تعلّق مى گيرد؟ در ضمن يک طبقه از منزلم را نيز اجاره داده ام، با توجه به اينکه منزل را براى سکونت خود ساخته ام ولى فعلا به آن احتياج ندارم و آن را اجاره داده ام، آيا به آن خمس تعلّق مى گيرد؟

جواب :

بلى در فرض سوال کارگاه حکم سرمايه را دارد. و واجب است خمس آن را به قيمت فعلى بپردازيد. هرچند آن را نفروخته باشيد و پس از فروش در صورتى که قيمت آن ترقى کرد، خمس ترقى قيمت را بپردازيد. و حکم يک طبقه منزل که اجاره داده ايد نيز همين است.

سوال 777 :

آيا مخارجى چون تعمير مغازه و يا خريد لوازمى چون پنکه، تلفن، يخچال و... که مورد نياز محلّ کسب است جزء مؤونه است يا جزء سرمايه؟

(صفحه196)

جواب :

چيزهايى چون تلفن و يخچال که عين آنها باقى است، حکم سرمايه را دارد، و بايد خمس آنها پرداخت شود. و تعمير مغازه در صورتى که موجب زياد شدن قيمت مغازه يا مال الاجاره آن گردد، خمس مقدارى که به قيمت مغازه يا مال الاجاره از جهت تعميرات افزوده شده، بايد پرداخت.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

مؤونه

No image

بدهى ها

No image

خمس

No image

کسب و درآمد زن

Powered by TayaCMS