مال مخمّس

مال مخمّس

مال مخمّس

سوال 785 :

پولى که خمس آن پرداخت شده، اگر تا سال بعد بماند و به مصرف نرسد، آيا دوباره بايد خمس آن پرداخت شود؟

جواب :

لازم نيست.

سوال 786 :

شخصى مقدارى از موجودى نقدى خود را که از سالهاى قبل جمع آورى کرده و خمس آن را پرداخت کرده، در مؤونه خود صرف کرده است، آيا مى تواند اين مبلغ را از درآمد سال بعد جبران کند؟

جواب :

نمى تواند.

سوال 787 :

شخصى سال خمسى داشته و تعدادى سکّه طلا خريدارى کرده و خمس آنها را داده و در اثناى يک سالِ بعد، سکّه ها را فروخته و پول آنها را مصرف زندگى کرده است. آيا

(صفحه198)

در اين سال مى تواند از درآمد سال آن را جبران کند؟ و آيا حکم چيزهاى ديگر مانند گندم، برنج و پول نقد چگونه است؟

جواب :

بلى، مى تواند جبران کند. و در اين حکم فرقى بين طلا و پول نقد و گندم و غيره نيست.

سوال 788 :

شخصى داراى مقدارى پول است که خمس آنها را سال قبل پرداخته است و در سال بعد مقدارى از آن را صرف کرده است، آيا مى تواند آخر سال خمسى خود، کسرى آن مال مخمّس را جبران کند؟

جواب :

بلى، مى تواند جبران کند.

سوال 789 :

شخصى داراى دو نوع پول است، يکى پولى که خمس آن راقبلاپرداخته يا خمس به آن تعلّق نمى گيرد و ديگرى پولى که از درآمد سال اوست، اگر اين پولها با يکديگر مخلوط باشند، آيا مى تواند با نيّت، يکى از آنها را مشخص کند؟ مثلا از پولى که درآمد سال اوست در مؤونه صرف کند تا پول ديگر براى او باقى بماند. اگر پولهاى مذکور در بانک باشد چطور؟

جواب :

در فرض سوال که پولها بايکديگرمخلوط شده اندبه مجرّد نيت نمى تواند يکى را معين کند. بلکه بايد به حاکم شرع مراجعه کرده و مصالحه کند و در مورد بانک نيز حکم همين است. مگر اينکه در دو حساب جداگانه واريز شده باشند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

مؤونه

No image

بدهى ها

No image

کسب و درآمد زن

No image

خمس

Powered by TayaCMS