ثلثان

ثلثان

ثلثان

سوال 44 :

در روستاى ما شيره انگور را به طريق زير تهيّه مى کنند:

«ابتدا انگورها را مى چينند، و در حوضهاى مخصوص ريخته، و مى شويند. سپس انگورها را لِه کرده و آب آن را مى گيرند. پس از آن، خاک مخصوصى با آن مخلوط کرده، و آن را رها مى کنند، تا ته نشين شود. آن گاه آب انگور را در ظرفهاى مخصوص بزرگى مى ريزند، و آن را به وسيله آتش مى جوشانند، تا 31 يا 41 آن تبخير شود. سپس باقيمانده آن را در ظرفهاى کوچکتر ريخته و در آفتاب قرار مى دهند، تا دو ثلث، يا بيشتر آن، تبخير شود، در حدّى که سفت مى شود.» با توجّه به توضيحات بالا لطفاً بفرماييد:

1ـ آيا خوردن شيره اى که به اين طريق به دست آمده حلال است؟ و بر فرض حرمت، آيا نجس هم مى باشد؟ وظيفه کسانى که سالهاى متمادى به اين طريق، شيره تهيّه کرده، و خود مصرف نموده، و مقدار زيادى از آن را به فروش رسانده اند، چيست؟

جواب :

چنين شيره اى نجس نيست; ولى خوردن و معامله آن اشکال دارد. بايد آن را با آتش ثلثان کنند.

2ـ در صورتى که آن قدر آب انگور را بجوشانند تا دو ثلث آن با آتش کم شود، سپس جهت سفت شدن آن را در آفتاب قرار دهند، حکم آن چيست؟

جواب :

هيچ اشکالى ندارد.

3ـ آيا استحاله «آب انگور» به «شيره انگور» باعث حلّيّت مى شود؟

جواب :

اين موضوع داخل در عنوان استحاله نيست.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

مقالاتی که اخیرا مشاهده شده اند.

No image

احکام ذبح

No image

تقلید

No image

نماز قضا

No image

مقدمه

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

کفارات

No image

کفار

No image

کف زدن

No image

کالاهای قاچاق

No image

کار

پر بازدیدترین ها

No image

کف زدن

No image

کمک کردن

No image

کار

No image

کفارات

No image

کالاهای قاچاق

Powered by TayaCMS