احکام خرید و فروش (آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی)

احکام خرید و فروش (آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی)

احکام خريد و فروش

چيزهايى که در خريد و فروش مستحب است (مسأله 2059) پنج چيز در خريد وفروش مستحب است : اول - ياد گرفتن احکام آن , بلکه اگر بداند در ميان معاملاتى که مى کند هم معامله حرام وباطل وهـم حـلال وصـحـيـح اسـت ونتواند تشخيص دهد واجب است يادگرفتن احکام آنها يا ترک آن معاملات .

حـضـرت صادق (ع ) فرمودند: کسى که مى خواهد خريد و فروش کند, بايد احکام آن را ياد بگيرد و اگـر پـيـش از ياد گرفتن احکام آن , خريد وفروش کند, بواسطه معامله هاى باطل وشبهه ناک به هلاکت مى افتد.

دوم - آن که در قيمت جنس بين مشتريها فرق نگذارد مگر به لحاظ علم و تقوى .

سوم - آن که در قيمت جنس سخت گيرى نکند.

چهارم - آن که چيزى را که مى فروشد زيادتر بدهد و آنچه را که مى خرد کمتر بگيرد.

پـنـجـم - آن کـه کسى که با او معامله کرده , اگر پشيمان شود واز او تقاضا کند که معامله را بهم بزند, براى بهم زدن معامله حاضر شود.

مسأله 2060 :

اگـر بـواسـطـه ندانستن مسأله نداند معامله اى که کرده صحيح است ياباطل , نمى تواند در مالى که گرفته تصرف نمايد.

مسأله 2061 :

کسى که مال ندارد ومخارجى بر او واجب است مثل خرج زن وبچه , بايد کسب کند وبـراى کـارهاى مستحب مانند وسعت دادن به عيالات ودستگيرى از فقرا کسب کردن مستحب است .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

No image

تجوید

No image

تظلیل

No image

تعرب پس از هجرت

No image

تخلی

No image

تشهد

پر بازدیدترین ها

No image

تدلیس

No image

تارک الصلاة

No image

تظلیل

No image

تصویر

No image

تجوید

Powered by TayaCMS