پرداخت خمس

پرداخت خمس

پرداخت خمس

محل اداى خمس دستگردان شده

سوال 588 :

مطرح شده است که در هر دفترى که پول خمس را دست گردان کرده‌ايم بايد خمس را بعداً به همان دفتر پرداخت نماييم آيا اينگونه است يا اجازه مى‌فرمائيد که بعد از دست گردان به هر يک از نمايندگان شما در استانها پول خمس داده شود؟

جواب :

بدهى بابت دستگردان، بدهى به صندوق سهمين مبارکين است نه به شخصى که دستگردان کرده است لذا به هر يک از نمايندگان مجاز مقام معظم رهبرى (دام ظله) بپردازيد کافى است.

دست گردان خمس براى ديگرى

سوال 589 :

آيا مى‌شود فردى جهت يک نفر ديگر در خصوص خمس دست گردان کند؟

جواب :

با داشتن وکالت از طرف صاحب پول مانع ندارد.

تسريع در پرداخت سهمين

سوال 590 :

آيا بعد از رسيدن سال خمسى مى‌توان خمس را از منفعت استثنا نمود و تا مدت کوتاهى (مثلاً دو هفته) که نماينده را ببيند نزد خود نگهدارد؟

جواب :

بايد سر سال بپردازيد مگر دسترسى نداشته باشيد و جدا ساختن سبب جواز تصرف در بقيه اموالى که مشمول خمس بوده‌اند نمى‌باشد.

پرداخت خمس از غير مالى که خمس به آن تعلق گرفته است

سوال 591 :

آيا اگر کسى مقدارى پول در حساب قرض‌الحسنه داشته باشد و خمس به او تعلق بگيرد ولى به آن پول دست نزند و از پولى که نزد خودش است بخواهد خمس آن را بدهد، وظيفه‌اش چيست؟

جواب :

اگر کسى بدهى خمسى خود را بخواهد از درآمد سال آينده بدهد، بايد اول خمس آن درآمد را بدهد و سپس از باقيمانده آن بدهى مربوط به خمس را ادا نمايد.

احتساب چک‌هاى مدّت‌دار به عنوان بدهى سال خمسى

سوال 592 :

هنگام ثبت‌نام فرزندم بابت پرداخت شهريه او، مهلت گرفته و مبلغ را در طى دو فقره چک چهار و شش ماهه پرداخت کرده‌ام. آيا موقع سر رسيد سال مالي، اين مبلغ جزو بدهي منظور مي‌شود يا پرداخت آن را بايد از محل درآمد سال بعد تأمين کرد؟

جواب :

در فرض سوال جزو مؤونه سال بعد محسوب مى‌شود.

ملاک پرداخت شدن خمس

سوال 593 :

کسى که سال خمسى دارد اگر به دفتر پرداخت وجوهات يا شخصى که وکالتاً اين کار را بکند، دسترسى ندارد مى‌تواند شخصاً حساب کند و پس از دو سه ماه براى پرداخت مراجعه نمايد؟

جواب :

تا به يکى از وکلاى مجاز مقام معظم رهبرى "دام ظله" نداده، اشتراک اموال او با خمس بحال خود باقى است و خمس پرداخت نشده است.

اداى خمس شخص فاقد مشاعر

سوال 594 :

شخصى در حال صحّت، پولى به فرزندش مى‌دهد که به عنوان خمس بپردازد هنگامى که فرزند مى‌خواهد اين پول را بدهد، مطلع مى‌شود که پدر مشاعرش را از دست داده است. آيا اين مبلغ را مى‌توان به عنوان خمس، قبول نمود؟

جواب :

اگر پدر، فاقد مشاعر در حدّ سقوط تکليف باشد، تصرفات او در مال خودش به پرداخت خمس و غيره نافذ و صحيح نيست ولى اگر چنين شخصى فوت کند، ورثه مکلّف‌اند بدهى بابت خمس او را از ترکه جدا نموده و بپردازند تا بتوانند در ترکه تصرف کنند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

سرمایه و سود آن

No image

پس انداز

No image

مستثنیات خمس

No image

مؤونه (مخارج زندگى)

No image

هدیه و جایزه

پر بازدیدترین ها

No image

مستثنیات خمس

No image

ارث

No image

محاسبه خمس

No image

پرداخت خمس

No image

مسائل متفرقه خمس

Powered by TayaCMS