احکام نماز
نماز مهمترين اعمال دينى است که اگر قبول درگاه خداوند عالم شود, عبادتهاى ديگر هم قبول مـى شـود و اگـر پـذيـرفته نشود اعمال ديگر هم قبول نمى شود.
وهمانطور که اگر انسان شبانه روزى پـنج نوبت در نهر آبى شستشو کند, چرک دربدنش نمى ماند نمازهاى پنجگانه هم انسان را از گـنـاهـان پـاک مى کند.
و سزاوار است که انسان نماز را در اول وقت بخواند و کسى که نماز را پست و سبک شمارد, مانندکسى است که نماز نمى خواند.
پيغمبر اکرم (ص ) فرمود: کسى که به نماز اهميت ندهد و آن را سبک شمارد, سزاوارعذاب آخرت است .
روزى حضرت در مسجد تشريف داشتند مردى وارد ومشغول نماز شد ورکوع وسجودش را کـاملا بجا نياورد, حضرت فرمودند: اگر اين مرد در حالى که نمازش اينطور است از دنيا برود, به دين من از دنيا نرفته است , پس انسان بايد مواظب باشد که با عجله و شتابزدگى نماز نخواند و در حـال نـمـاز بـه يـادخـدا وبـاخـضـوع وخـشـوع ووقـار باشد ومتوجه باشد که با چه کسى سخن مـى گويدوخود را در مقابل عظمت وبزرگى خداوند عالم بسيار پست وناچيز ببيند و اگرانسان در مـوقع نماز کاملا به اين مطلب توجه کند, از خود بى خبر مى شود, چنانکه در حال نماز تير را از پاى مبارک اميرالمومنين (ع ) بيرون کشيدند و آن حضرت متوجه نشدند.
و نـيـز بـايد نمازگزار توبه واستغفار نمايد وگناهانى که مانع قبول شدن نماز است ,مانند حسد, کبر, غيبت , خوردن حرام , آشاميدن مسکرات و ندادن خمس و زکات بلکه هر معصيتى را ترک کند و هـمـچـنـيـن سـزاوار است کارهايى که ثواب نماز را کم مى کند بجا نياورد.
مثلا در حال خواب آلـودگـى وخود دارى از بول به نماز نايستد ودر موقع نماز به آسمان نگاه نکند و نيز کارهايى که ثـواب نـمـاز را زياد مى کند بجاآورد, مثلا انگشترى عقيق بدست کند ولباس پاکيزه بپوشد وشانه ومسواک کند وخود را خوشبو نمايد.