سلام
سوال 510 :
نظر جنابعالى درباره ردّ تحيتى که به صيغه سلام نباشد، چيست؟ ج: اگر در حال نماز باشد، جواب دادن جايز نيست، ولى اگر در حال نماز نباشد، اگر کلامى است که عرف آن را تحيت محسوب مىکند، احتياط، جواب گفتن آن است.
سوال 511 :
آيا جواب سلام کودکان اعم از دختر و پسر واجب است؟ ج: جواب سلام کودکانِ مميز، اعم از پسر و دختر، مانند جواب سلام زنان و مردان واجب است.
سوال 512 :
اگر کسى سلام را بشنود، ولى به دليل غفلت يا هر سبب ديگر جواب سلام را ندهد، به طورى که زمان کمى فاصله شود، آيا بعد از آن گفتن جواب سلام واجب است؟ ج: اگر تأخير به مقدارى باشد که جواب سلام و ردّ تحيت بر آن صدق نکند، واجب نيست.
سوال 513 :
اگر شخصى به گروهى سلام کند و بگويد: «السلام عليکم جميعا»، و يکى از آنان مشغول نماز باشد، آيا بر او هم جواب سلام واجب است، حتى اگر ديگران جواب سلام را داده باشند؟ ج: اگر کس ديگرى جواب آن را بدهد، نماز گزار اقدام به جواب گفتن نکند.
سوال 514 :
اگر شخصى در يک زمان چند بار سلام کند و يا چند نفر سلام دهند، آيا يکبار جواب دادن از همه آنها کفايت مىکند؟ ج: در صورت اول يک جواب کافى است، و در حالت دوم يک جواب به صيغهاى که شامل همه آنها گردد و به قصد جواب سلام آنان باشد، کفايت مىکند.
سوال 515 :
شخصى هنگام سلام دادن به جاى «سلام عليکم» از لفظ «سلام» استفاده مىکند، آيا جواب سلام او واجب است؟ ج: اگر عرفا بر آن تحيت و سلام صدق نمايد، جواب دادن واجب است