دستور کشتن شتر (آیت الله ناصر مکارم شیرازی)

دستور کشتن شتر (آیت الله ناصر مکارم شیرازی)

دستور کشتن شتر

مسأله 2227 :

براى کشتن شتر بايد با پنج شرطى که براى سر بريدن حيوانات گفته شد، کارد يا چيز ديگرى را که از آهن و برنده باشد در گودى پايين گردنش فرو کنند و اين عمل را «نحر» مى گويند و مطابق بعضى از روايات بهتر است که شتر ايستاده باشد، ولى اگر در حالى که زانوها را به زمين زده يا به پهلو خوابيده و جلو بدنش رو به قبله است کارد در گودى گردنش فرو کنند آن هم اشکالى ندارد.

مسأله 2228 :

هرگاه شتر را به جاى نحر کردن سر ببرند، يا گوسفند و گاو را به جاى سر بريدن نحر کنند، گوشت آنها حلال نيست، ولى اگر بعد از اين کار هنوز حيوان زنده باشد و فورا او را بر طبق دستور شرع بکشند گوشتش حلال است.

مسأله 2229 :

حيوان سرکشى که نمى توان آن را مطابق دستور شرع کشت و همچنين حيوانى که در چاه افتاده و امکان کشتن آن مطابق دستور شرع نيست و احتمال دارد در آنجا بميرد، چنانچه با چيز برنده اى مانند کارد جايى از بدنش را زخم کنند و در اثر آن زخم جان دهد حلال است و رو به قبله بودن آن لازم نيست، ولى بايد شرايط ديگرى که براى سر بريدن حيوانات گفته شد دارا باشد.

[433]

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

نماز طواف

No image

بیتوته در منا

No image

رمی جمرات سه گانه

No image

طواف وداع

No image

قرائت

پر بازدیدترین ها

No image

قرائت

No image

طواف وداع

No image

مکان احرام

No image

بیتوته در منا

No image

محرمات احرام

Powered by TayaCMS