تفصيل احکام:
1 - جايز نيست مرد مسلمان با زن مشرک ازدواج کند، اما ازدواجبا زن اهل کتاب مانند يهودى ومسيحى ومجوسى بنا به حکم قويترجايز است، ولى در مورد مجوسى احتياطى وجود دارد که نبايدناديده گرفته شود، اما در آئينهاى ديگر باکراهت شديد همراه استکه اين کراهت در عقد غير دائم وزنان مستضعف دينى اهل کتابکاهش مىيابد وشايسته است آنها را در رعايت پاکيزگى وطهارتوپرهيز از آشاميدن شراب وخوردن گوشت خوک ونظاير آن به آداباسلامى مؤدب سازد.
2 - اگر مردى از اهل کتاب مسلمان شد بر ازدواج خود با زنش کهاز اهل کتاب است باقى مى ماند واگر زن بدون شوهر اسلام آوردازدواج آن دو باطل است، ولى اگر مرد نيز پيش از انقضاء عده اسلامبياورد، به آن زن سزاوارتر خواهد بود وهر دو بر ازدواجشان باقىمىمانند، اين حکم در صورتى است که مرد باهمسرش همبستر شدهباشد، اما پيش از آن ازدواج مستقيماً باطل مىشود ومهرى به آن زنتعلق نمىگيرد.
3 - مرتد شدن از دين پيش از دخول موجب فسخ ازدواج مىگردد، اما پس از آن اگر زن مرتد شد يا مردى مرتد شد که در اصل غيرمسلمان بوده است، انتظار کشيده مى شود تا عده آن زن پايان يابد،اگر توبه نکردند ازدواج آنها از هنگام ارتداد باطل مى گردد واگر توبهکردند بر ازدواج نخستينشان باقى مى مانند، اما اگر عده زن از آن مردسپرى شد ازدواجشان فسخ مىگردد، واگر پس از آن توبه کردند،وخواستند به يکديگر رجوع کنند بايد از نو عقد کنند.
4 - اگر مسلمان فطرى )کسى که از پدر ومادر مسلمان زاده شدهاست( مرتد شود ازدواج از لحظه ارتداد باطل مى گردد، چونتوبهاى براى او نيست.
5 - روا نيست با زن يا مردى ناصبى ازدواج کرد، ولى ازدواج بازنى که بر مذهب غير شيعه است اشکال ندارد.
ونيز زن شيعه مى تواند با مردى غير شيعه ازدواج کند با احتياطىکه در شرايط عادى نبايد ناديده گرفته شود، زيرا زن دين خود را ازهمسرش مى گيرد.