نماز عید فطر و عید قربان (امام خمینی (ره))

نماز عید فطر و عید قربان (امام خمینی (ره))

نماز عيد فطر و قربان

مساله 1516 :

نماز عيد فطر و قربان در زمان حضور امام عليه السلام واجب است و بايدبه ماعت‌خوانده شود، و در زمان ما که امام عليه السلام غايب است مستحب مى‌باشد. و احتياط واجب آن است که آن را به جماعت نخوانند، ولى به قصد رجاء مانع ندارد. و چنانچه ولى فقيه يا ماذون از طرف او اقامه جماعت نمايد،اشکال ندارد.

مساله 1517 :

وقت نماز عيد قربان از اول آفتاب روز عيد است تا ظهر.

مساله 1518 :

مستحب است نماز عيد قربان را بعد از بلند شدن آفتاب بخوانند و در عيد فطر مستحب است بعد از بلند شدن آفتاب افطار کنند و زکات فطره را هم بدهند بعد از نماز عيد را بخوانند.

مساله 1519 :

نماز عيد فطر و قربان دو رکعت است که در رکعت اول بعد از خواندن حمد و سوره بايد پنج تکبير بگويد، و بعد از هر تکبير يک قنوت بخواند و بعداز قنوت پنجم تکبيرى بگويد و به رکوع رود و دو سجده بجا آورد و برخيزد، و در رکعت دوم چهار مرتبه تکبير بگويد و بعد از هر تکبير قنوت بخواند و تکبير پنجم را بگويد و به رکوع رود و بعد از رکوع دو سجده کند و تشهد بخواند و نماز را سلام دهد

مساله 1520 :

در قنوت نماز عيد قربان هر دعا و ذکرى بخوانند کافى است ولى بهتر است‌اين دعا را به قصد اميد ثواب بخوانند: "اللهم اهل الکبرياء و العظمة و اهل الجود و الجبروت و اهل العفو و الرحمة و اهل التقوى و المغفرة اسالک بحق هذا اليوم الذى جعلته للمسلمين عيدا و لمحمد صلى الله عليه و آله ذخرا و شرفا و کرامة و مزيدا ان تصلى على محمد و آل محمد و ان تدخلنى فى کل خير ادخلت فيه محمدا و آل محمد و ان تخرجنى من کل سوء اخرجت منه محمدا و آل محمد صلواتک عليه و عليهم اللهم انى اسالک خير ما سالک به عبادک الصالحون و اعوذ بک مما استعاذ منه عبادک المخلصون".

مساله 1521 :

مستحب است در نماز عيد فطر و قربان قرائت را بلند بخوانند.

مساله 1522 :

نماز عيد سوره مخصوصى ندارد، ولى بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشيه" سوره را بخوانند، يا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.

مساله 1523 :

مستحب است در روز عيد فطر قبل از نماز عيد به خرما افطار کند،و در عيد قربان از گوشت قربانى بعد از نماز قدرى بخورد.

مساله 1524 :

مستحب است پيش از نماز عيد غسل کند، و دعاهايى که پيش از نماز و بعد از آن در کتابهاى دعا ذکر شده به اميد ثواب بخواند.

مساله 1525 :

مستحب است در نماز عيد بر زمين سجده کنند و در حال گفتن تکبيرها دستها را بلند کنند و نماز را بلند بخوانند.

مساله 1526 :

بعد از نماز مغرب و عشاى شب عيد فطر و بعد از نماز صبح و ظهر و عصر روز عيد و نيز بعد از نماز عيد فطر مستحب است اين تکبيرها را بگويند:"الله اکبر الله اکبر لا اله الا الله و الله اکبر الله اکبر و لله الحمد الله اکبر على ما هدانا".

مساله 1527 :

مستحب است انسان در عيد قربان بعد از ده نماز که اول آنها نماز ظهر روز عيد و آخر آنها نماز صبح روز دوازدهم است تکبيرهايى را که در مسأله پيش گفته شد بگويد و بعد از آن بگويد: "الله اکبر على ما رزقنا من بهيمة الانعام و الحمد لله على ما ابلانا" ولى اگر عيد قربان را در منى باشد مستحب است بعداز پانزده نماز که اول آنها نماز ظهر روز عيد و آخر آنها نماز صبح روز سيزدهم ذى‌حجه است، اين تکبيرها را بگويد.

مساله 1528 :

کراهت دارد نماز عيد را زير سقف بخواند.

مساله 1529 :

اگر شک کند در تکبيرهاى نماز و قنوتهاى آن، اگر از محل آن تجاوز نکرده است بنابر اقل بگذارد، و اگر بعد معلوم شود که گفته بوده اشکال ندارد.

مساله 1530 :

اگر قرائت‌يا تکبيرات يا قنوتها را فراموش کند و بجا نياورد، نمازش صحيح است.

مساله 1531 :

اگر رکوع يا دو سجده يا تکبيرة الاحرام را فراموش کند، نمازش باطل مى‌شود.

مساله 1532 :

اگر در نماز عيد يک سجده يا تشهد را فراموش کند احتياط مستحب آن است که بعد از نماز آن را رجاءا بجا آورد، و اگر کارى کند که براى آن،سجده سهو در نمازهاى يوميه لازم است، احتياط مستحب آن است که بعد از نماز رجاءا دو سجده سهو براى آن نماز بنمايد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

Powered by TayaCMS